A pezsgőé a főszerep az Etyeki Borangolón

Szerző: | 2018.05.07 | Események, Hírek

Május 12-én borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt, akik a megszokott családias hangulatban, ám megújult környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel Budapest szőlőskertjének értékeit ezen a napon, és többféle programból is választhatnak.

A pezsgő igazi főszerepet kap: akár 10 etyeki pincészet palackban erjesztett pezsgője lesz kóstolható az Etyeki Borházban. Pezsgős villásreggelivel indul a nap az Anonym Pincében, s folytatódik egy vertikális pezsgő- és chardonnay kóstolóval, délután a Körpincében kiderül, mennyire ügyesek a borászok a pezsgő degorzsálásában. Pezsgős csülök is készül, ezúttal is a Kálna Pinczében, a Kecskegödörben.

Aki szeretne a borban és a Birtokokban is elmélyülni, annak érdemes lesz beborangolni az Öreghegyet és az Újhegyet egyaránt. Múltidézésre invitál az Etyeki Kúria romantikus Rózsakertje, a Rókusfalvy Birtokon pedig megismerhetjük a birtok filozófiáját a gazda szemével, természetesen borok kíséretében. A borokon túl vizuális ízelítőt is kapunk a Nádas Borműhelyben, Nagy Gábor Munkácsy-díjas képzőművész és Nádas Alexandra, Barcsay díjas grafikusművészek munkáiból.

A helyi sajtok és sonkák mellett változatos kínálat várja a vendégeket a falusi vendégasztaltól a gasztronómiai különlegességekig. Ha valaki saját maga főzné meg bográcsban ebédjét, s már csak egy présház hiányzik hozzá, arra is lehetőség nyílik!

A gyermekek ezúttal bonbont készíthetnek a Gingalló Csokoládéműhely workshopján, valamint kedvenc szörpjüket is elfogyaszthatják a Halmi Pincében. A kisebbek programját kézműves foglalkozások, parasztudvar látogatás színesíti.

Bővebb információ: www.etyekiborangolo.hu , www.facebook.com/etyekiborangolo