Plácido Domingo budai vendégségben

Szerző: | 2016.08.15 | Hírek, Italsor

A neves villányi borász, Bock József és a GuliAnd Menedzsment tulajdonosai, Mesterházy Gyula színész és Magonyi Andreas Zsolt operaénekes közösen látták vendégül, Plácido Domingót, aki augusztus 10-én adott nagyszabású koncertet Budapesten.

domingo1Pécs polgármestere, Páva Zsolt és a GuliAnd csapata első alkalommal 2008-ban, a sztártenor hatalmas sikerű pécsi koncertjének idején hívta meg Villányba a művészt. Plácido Domingo ekkor ismerkedett meg a villányi régióval, így a Bock Pince boraival, s azóta magával viszi a borvidék jó hírét mindenhova a világon. Az operacsillag és a villányi borász egy évvel később, a szintén Pécsett megrendezett Operalia elődöntőjét követően még szorosabbra fűzte a kapcsolatot: Domingo tizenkét operaházi igazgató, az Operalia 2009 zsűritagjai és barátai társaságában látogatott el a Bock Pincébe. Mint kiderült, kölcsönösen „megfertőzték” egymást saját szenvedélyükkel: Bock József ma már kifejezetten kedveli az operát, rendszeresen ellátogat operaelőadásokra, legfőképpen Plácido Domingo és az általa felfedezett énekesek magyarországi és külföldi koncertjeire.

Mesterházy Gyula elmondta, hogy nagy izgalommal készültek az estére, amelynek hagyományos ételeket felvonultató menüsorát Bíró Lajos, a budai KisBíróhoz címzett étterem társtulajdonosa álmodta meg a Bock Pince boraihoz. A vacsorán a kemencében sütött hortobágyi palacsinta és a séf klasszikusa, az ökörpofa „retró” is az asztalra került.

Fotók: Marsalkó Péter és Mészáros Annarózsa