Pop Up Bar a Jack Daniel’s-szel

Szerző: | 2016.11.10 | Hírek, Italsor

Fennállásának 150. évfordulóját világszerte ünnepli a Jack Daniel’s lepárlóüzem. A legendás tennessei whiskeygyár számos meglepetéssel készül rajongóinak, Budapesten október végén nyílt meg a Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar.

jack-daniels2A Szervita tér mellett a tervek szerint január közepéig üzemelő bárban minden Lynchburg-ről, a Jack Daniel’s szülővárosáról szól. Az ide látogatók látványos installációk segítségével ismerhetik meg a kulisszatitkokat – például azt, hogy névadója mindössze 16 évesen, nagybátyjától vette meg az üzemet 1866-ban, mindössze 2 dollárért. Kiderül az is, hogy a párlat receptje az elmúlt másfél évszázad során nem változott. Alapanyaga a helyi forrásvíz, valamint 80 százalék kukorica, 12 százalék árpamaláta, 8 százalék rozs. A párlatot faszénen átcsöpögtetve lágyítják, mielőtt legalább négy évre, a saját kádárüzemben készülő, amerikai fehértölgyből készült hordókba kerül érlelésre. Ettől színének 100, aromáinak 60-70 százalékát kapja.

 

Jack Daniel’s és Sinatrajack-daniels1

A kiállításon olyan emblematikus emberekkel is megismerkedhetnek a látogatók, akik fontos szerepet játszottak a márka életében. A pultok mögött álló profi bártenderek pedig segítenek eligazodni a Jack Daniel’s világában, legyen szó whiskeyről, magában, vagy koktélba keverve. Kóstolható itt ugyanis számos fajta, mint például a Gentleman, amelyet érlelés után, palackozás előtt még egyszer faszénen lágyítanak. De megtalálható a JD Single Barrel prémiumtermék is, amelyet 7 éves érlelés után hordónként palackoznak.

A Jack Daniels Pop Up Barban egy virtuális lynchburgi látogatáson is részt vehetnek a vendégek. A 150. évforduló alkalmából készült 360 fokos videó és VR szemüvegek egyedülálló virtuális élményt kínálnak.