Megjelent a M.E. P. – portrégyűjtemény séfekről, séfeknek

Szerző: | 2018.04.18 | Céghírek, Hírek

A M.E.P. (Mise en place – főzésre kész) című séfportrégyűjtemény rendhagyó módon tiszteleg a magyar séftársadalom előtt. Április 18-án sajtótájékoztatón mutatták be a Vendéglátás magazin és a turizmus.com magazin médiatámogatásával kiadott könyvet az Unilever új székházában, ahol ünnepélyesen felavatták az UniChef Centert is.

Az Unilever Food Solutions a társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként könyvsorozatot indított útjára. Először jelent meg a mostantól rendszeres időközönként összeállított séfportré kötet, a M.E. P. A Mise en place (Főzésre kész) című könyv, ami egy inspiráló tisztelgés a séftársadalom előtt. Ezt mutatták be megjelenése napján a sajtó képviselőinek és a meghívott vendégeknek, akik között ott volt a könyv számos „szereplője”, többek közt Kalla Kálmán, Rosenstein Tibor, Varju Viktor is.

„A M.E.P. a magyar séfeknek készül, és róluk szól. Ezzel a könyvvel szeretnénk tiszteletünket és elismerésünket kifejezni azoknak, akik a mindennapokban alakítják a magyar gasztronómiát és vendéglátást. Hitvallásunknak megfelelően ezzel szeretnénk inspirálni őket, és segítségükre lenni abban, hogy igazán szeressék a szakmájukat” – ezekkel a gondolatokkal kezdte a tájékoztatót Burján Csaba üzletág igazgató.

„Amikor felkértek a receptek szakmai lektorálására, az első gondolatom ez volt: végre egy gesztus! Azért vállaltam el a felkérést, hogy részese legyek egy születő jó, új dolognak, ami más megközelítésben mutatja be a magyar séftársadalmat, mint a nagyközönség, a vendégeink számára készülő kiadványok: a gondolataikon és kedves ételeiken keresztül” – Segal Viktor, a Magyar Bocuse Akadémia tagja a receptek lektorként szerzett benyomásait ismertette.

A séfkönyv aktualitását, a séftársadalom megbecsülésének ezt az új eszközét Könnyid László, a MSZÉSZ elnöke méltatta. Tapasztalatai szerint igenis szükség van olyan platformokkra, amelyeken a séfek találkoznak egymással, közösen gondolkodnak – vonzó alternatívát nyújtva a fiatal generációknak is.

A közel 200 oldalas kötetbe 43, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf portréját, gondolataikat a szakma jelenéről és jövőjéről, valamint kedvenc ételeiket gyűjtötték össze. A könyvnek nincs fogyasztói ára, nem kerül kereskedelmi forgalomba, hozzájutni kizárólag az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet.

A sajtótájékoztató második részében Burján Csaba üzletág igazgató ünnepélyesen felavatta az UniChef Centert, amit Várszegi Zsolt, az UFS vezető séfje mutatott be a vendégeknek.

„Az év elején új irodába költözött cégünk, és az eddigi Séfközpontot teljesen megújítottuk. A 21. századnak megfelelő technikával szereltük fel, azért, hogy ez valóban a séfek továbbképző központja legyen. A legkorszerűbb konyhatechnikát telepítettük ide, modern audiovizuális eszközökkel kiegészítve. Az előadóban bisztróhangulatot alakítottunk ki, hogy szakítsunk az iskolai oktatásnak tűnő, régi gyakorlattal. Elsősorban a saját értékesítési csapatunk tagjait képezzük itt, rajtuk kívül éttermi, szállodai szakembereknek és a közétkeztetésben dolgozóknak is szervezünk továbbképzéseket. Az a cél, hogy olyan alkotóműhellyé váljon, ahol tanulni, inspirálódni lehet, ahol erősödhetnek a szakmai kapcsolatok.”