Portugál ínyencségek Budán

Szerző: | 2016.04.11 | Események, Hírek

Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6-8. között. Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyhaművészetével együtt.

Buda kulturális főutcájának kávézói, éttermei, borbárjai megmutatják a portugál konyha sokszínűségét, hogy milyen a méltán híres salátafaló lisszaboniak és pacalevő portóiak gasztronómiája.

portugal_gasztronomia (4)A Bartók Béla Boulevard valamennyi üzlete, étterme, kávézója, galériája a Gellért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig bekapcsolódik a május 6-án kezdődő, harmadik ELEVEN Tavasz kulturális és design fesztiválba, ahol a gasztrokultúra hasonlóan nagy szerepet kap, mint a formatervezés, a zene, a filmművészet vagy az irodalom.

A portugálok köztudottan kedvelik a finom ételeket, ezért a kulináris kínálatban saláták, sajtok, szardíniából készült falatkák, tőkehallal ízesített ételek, süteménykülönlegességek, autentikus kávé, portói bor és megannyi finom, újragondolt portugál étel várja a látogatókat.

Az ELEVEN hétvégén, a Bor és Kézműves üzletben tartott kóstolók során a tokaji és a portói „szembeszállnak” egymással, hogy kiderüljön, melyik bor miben erősebb.

A portugál kávékultúra szintén megelevenedik a rendezvényen: a Café Gottier-ben eredeti portugál kávé és újragondolt portugál kávésütik kíséretében hallgathatnak előadást a vendégek az ország gasztronómiájáról, receptek, képek, történetek felelevenítésével.

A Gellért szálló is parádés programokkal csatlakozik a programsorozathoz: a portugál ízeket is bemutató piacot zenés portugál borvacsora koronázza meg szombat este, és vasárnap portugál Sunday brunch várja az „eleveneket”.

A BBB részletes kínálata:

Danubius Hotel Gellért:               portugál piac, szombat este a Fado estek hangulatát megidéző borvacsora, vasárnap portugál Sunday brunch

Danubius Hotel Flamenco:          háromfogásos portugál estebéd, ízutazás a Feneketlen tónál (tengeri halak, egészséges saláták, jellegzetes portugál desszertek)

Bor és Kézműves üzlet:                               tokaji vs. portói – borkóstoló

Café Gottier:     a portugál konyha megismertetése Felde Csilla vetítéssel egybekötött könyvbemutatójával; autentikus portugál kávéval és süteménnyel

Kelet Kávézó:    világos pörkölésű kávéból készült italok mellé újragondolt portugál süteményválogatás, mediterrán gyümölcsökkel

Hadik kávéház:                                piknikkosár portugál finomságokból

Divina Delicia:                                 portugál bor és sütemény

Dolce Vita Bor és Delikátesz:          vásár és kóstoló eredeti prémium portugál élelmiszerekből

Tranzit:                                            zenés vacsora portugál ételek felvonultatásával

A BBB valamennyi vendéglátóhelye a hétvége folyamán megjelentet kínálatában néhány ismert vagy kevésbé ismert portugál fogást.

Időpont: 2016. május 6-8.

Helyszín: Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út)

További információ: https://www.facebook.com/BartokBelaBoulevard/?fref=ts