Első alkalommal adták át a Pro Gastronomia díjakat a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK).

A Sándor Dénes – a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense – által életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2018-ban Lusztig Tamás, – a Hotel Flamenco nyugalmazott séfje -, Bicsár Attila – a villányi Sauska48 étterem kreatív séfje -, Alexander Stockl – a Klessheim Tourism School and College in Salzburg ételkészítés és élelmianyagismeret tanára -, valamint Tischler Petra, a BGE KVIK korábbi hallgatója, a The Fishmarket Key Account Managere kapta meg a díjat.

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjazottak személyét az ötletgazda Sándor Dénes mellett idén Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára választotta ki.