Pro Turismo a turizmus megújításáért

Szerző: | 2016.10.04 | Események, Hírek

Az idén hat szakember kapta meg a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését, a Pro Turismo-díjat, amelyet Bienerth Gusztáv kormánybiztos adott át október 3-án, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban. A Turizmus Világnapja alkalmából adományozható elismeréssel minden évben azokat a szakembereket díjazzák, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a turizmus fejlődéséhez.

A turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos beszédében kiemelte, hogy idén elsősorban olyan szakembereket tüntettek ki, akik személyükben, teljesítményükkel is a turizmus megújulását képviselik.

Így idén  Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or  Akadémia elnöke, Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető partnere, Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál alapítója, a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. társtulajdonosa, Madary Orsolya, a Magyar Konyha szerkesztő-újságírója és Mészáros Zoltán, a VeszprémFest alapítója, fesztiváligazgatója vehette át a Pro Turismo-díjat.

A rangos elismerést évente hatan kaphatják meg. Adományozását a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, valamint a turisztikai és vendéglátóipari szakmai szervezetek kezdeményezhetik. 1989 óta az idei díjazottakkal együtt összesen 256-an részesültek elismerésben.

Képünkön balról jobbra: Jost Lammers, dr. Bienerth Gusztáv, Hegedűs Attila, Lobenwein Norbert (a további három díjazott későbbi időpontban veszi át a kitüntetést). Fotó: Pongrátz Anita