Profi társ a konyhában

Szerző: | 2016.09.06 | Céghírek, Hírek

Mindenki szeret igazán jókat enni, így egyre többen és gyakrabban keresik fel a gasztronómia szerelmesei az éttermeket, a szállodákat és a cukrászdákat. A séfeknek és a cukrászoknak magas színvonalon kell eleget tenniük az elvárásoknak, ezért munkájukat két, már piacon lévő termékkel segíti az Unilever Food Solutions. Ezek növényi és állati zsiradékot egyaránt tartalmaznak, a legmagasabb éttermi igényeknek is megfelelnek, velük egyszerű, tervezhető és megbízható az ételkészítés.

unilver3A 15%-os zsírtartalmú Rama Cremefine Profi főzőkrémmel szinte bármi elkészíthető. Nem igényel hőkiegyenlítést, ezért azonnal az ételhez adható, akár egyenesen a hűtőszekrényből kivéve, a kicsapódás veszélye nélkül. Ezt a tulajdonságát azok is értékelhetik, akik savas vagy alkoholos közegben akarják használni, hiszen ezen esetekben is ugyanilyen megbízhatóan viselkedik. Habaráshoz, sűrítéshez, mártások dúsítására is ajánlják az Unilever szakemberei, mert vele tartalmasabbá válik az étel és növekszik élvezeti értéke.

A másik termék a szakácsok és a cukrászok számára egyaránt hasznos, mert a Rama Cremefine Profi habalappal nem csak desszertek készíthetők, hanem főzésre is használható. A 31%-os zsírtartalmú, teljesen csomómentesen alkalmazható készítményt elsősorban habokhoz, tortákhoz, tányérdesszertekhez, pohárkrémekhez ajánlják, például hidegen keverhető a főzés nélkül elkészíthető Carte d’Or Katalánkrémhez, vagy főzve a Carte d’Or Pannacottához. De unilever4biztonsággal használható főzéshez is, hiszen közvetlenül a forrásban lévő ételhez adható, és nem tartalmaz édesítőszert. Magas zsírtartalmának köszönhetően akár kétszeres habtérfogatot érhetnek el a cukrászok, de ha receptjük úgy kívánja, akkor tejjel is hígítható, a habkészítmény mennyiségének 10%-áig.

A költséghatékony alapanyag-gazdálkodás és a veszteség minimalizálása az eddigieknél is fontosabb szerepet kapott, ezáltal tányérdesszertekkel, pohárkrémekkel és mini desszertekkel gazdagítható a wellnesshotelek és szállodai svédasztalok választéka, főleg, hogy a recept adagolási útmutatóját betartva a szakácsok is bátran elkészíthetik az édességeket, a kis adagokkal pedig a kalóriabevitelt is keretek közé szoríthatják az egészségtudatos nassolni vágyók örömére.

A profi szakácsok fantáziájával azonban tovább gyarapodhatnak a Rama Cremefine Profi-val készíthető fogások, a felhasználási lehetőségeknek csak a kreativitás szab határt. Várszegi Zsolt, az Unilever Food Solutions séfje és a Sütizz alapító cukrászai, Gerő Eszter és Juhos József sem tartja földtől elrugaszkodott ötletnek a pannacotta mintájára készülő kávécottát vagy a spárgacottát sem.

unilever1

Ehhez adnak inspirációt negyedéves receptkiadványokkal, azzal a tudással együtt, hogy ezekkel a professzionális termékekkel nemcsak az egyes hibaforrások küszöbölhetők ki, hanem gazdaságosan is lehet dolgozni. Felhasználásuk mennyisége előre tervezhető, ezért pontosan lehet kalkulálni az árakat, melyben a séfek segítségére vannak az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadói, akik pontosan kiszámolják a professzionális alapanyagokkal készülő desszertek bekerülési költségeit 1 vagy akár 2000 adagra is.

(x)