Pünkösdkor kinyílnak a pincék Szekszárdon

Szerző: | 2018.04.25 | Események, Hírek

A Szekszárdi borvidék borászai tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén, vagyis május 18-21. között nyitott pinceajtókkal és jó borokkal várják az érdeklődőket.

A pincelátogatás máskor szervezést igényel, a Szekszárdi Nyitott Pincék idején viszont a résztvevő borászok – szám szerint húszan – a megadott nyitvatartási időben folyamatosan várják a látogatókat, előzetes bejelentkezés nélkül is. A legtöbb helyen a borok mellé harapnivalót is kínálnak, és sokszor gondolnak a családokra is: van, ahol a gyerekeknek is szerveznek programot, és mindenhol számolnak a sofőrökkel is, ennek megfelelően saját musttal, házi szörpökkel készülnek fel azok kiszolgálására, akik nem kóstolhatnak bort.

Idén a húsz nyitott pince között egyaránt ott találjuk a borvidék meghatározó szereplőit, köztük az Év Bortermelője címet elnyert szekszárdi borászokat is. Mellettük a kevésbé közismert pincék is bemutatkoznak majd, a Kerámia Borműhely Sárköz utcai telephelyén például öt kisebb borászat várja a borbarátokat.

A szervezők ezúttal is indítanak menetrendszerű ingyenes buszjáratokat a pincékhez. Egy északi és egy déli kört alakítottak ki, ezzel még gördülékenyebbé téve a közlekedést. A Szekszárdi borvidék ezen felül letölthető és mobileszközökön is lapozható kiadvánnyal segíti a vendégek tájékozódását, a kis füzetben a térképeken túl minden pince ajánlatát meg lehet találni.

A pünkösdi hétvégén rendezik a Szekszárdi Nyitott Pincékkel párhuzamosan a Pünkösdi Hal- és Vadünnepet is, a rendezvény fő hívó szavai a pünkösdi hagyományok, a minőségi gasztronómia és a színvonalas kulturális program.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/aszekszardiborvidek/
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/161734747839173/