Alapmű a pálinka világáról

Szerző: | 2016.12.12 | Hírek

Kultúrtörténeti és fogyasztási ismereteket is tartalmaz a Quintesence 2016 – A pálinka világa című könyv, amely december elején jelent meg.

Az Ongai Kulturális Egyesület szervezésében zajló Quintessence Competicion (korábbi nevén Ongai Pálinkaverseny) az elmúlt években nem csak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó pálinka/párlat megmérettetésévé nőtte ki magát. E kétségkívül megszállott csapat úgy döntött, hogy tudományos igényű, mégis olvasmányos, szórakoztató könyvsorozatot készít a pálinkákról, amely Quintessence Pálinkás Könyvek néven kerül piacra. Első kötetük a Quintessence – 2016 A Pálinka Világa címet kapta, s három fejezet (Gyökerek-múlt, Értékek – jelen, Lehetőségek – jövő) mentén tagolódik.

E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitől kezdve a pálinka előállításával foglalkozó szakembereken át, egészen e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklődőkig, de leginkább a pálinkát szeretőkig és fogyasztókig mindenki talál a maga számára érdekes információkat, tanácsokat.

A könyv célja, hogy egy széles, részleteiben is izgalmas összképet adjon a pálinkákról, kedvet adva a minőségi tételek megismeréséhez, fogyasztásához, ételekhez való párosításához, vagy akár a pálinka készítéséhez.

A 256 oldalas könyv számos illusztrációt is tartalmaz, szerkesztője, Takács László egyúttal a Quintessence versenyigazgatója, a társzerzők és szakmai lektorok pedig a pálinkavilág legnevesebb hazai szakemberei. A kiadvány a Libri és a Líra országos bolthálózatában, valamint több kereskedelmi főzdében is megvásárolható, és online is megrendelhető az Egyesület www.okeonga.hu weboldalán.