Rántott hús újragombolva

Szerző: | 2016.08.11 | Hírek

Az ételek népszerűségi listáján megdönthetetlenül listavezetők a bundázott ételek. Elkészítésüket nemcsak egyszerűbbé, hanem könnyedebbé is teszi a Rama Combi Profi sütőzsiradék. Legfőbb előnye, hogy akár 80%-kal kevesebb zsiradékkal készülhetnek az ételek és sütőben sütéssel kiküszöbölhető az átható olajszag is. Az Unilever Food Solutions növényi olajtartalmú sütőzsiradék éttermek, szállodák és a közétkeztetők számára egyaránt praktikus megoldás.

A Rama Combi Profi Pumpát használva elég egy hajszálvékony réteget a tepsire fújni, majd szorosan egymás mellé tenni a bundázott- vagy natúr húsokat (csirkét, karajt), halszeletet, a fűszersózott zöldségkarikákat vagy akár burgonyát, végül az étel tetejét is bepermetezi a növényi sütőzsiradékkal és kezdődhet a sütés.

Az Unilever Food Solutions tapasztalatai adatai alapján 1000 adag, egyenként 150 grammos bécsi szelet elkészítéséhez a szokásos 60 liter napraforgó olaj helyett elegendő 10 liter Rama Combi Profi. A termék további előnye, hogy míg a bő zsiradékban sütés után 42 liter használt olaj marad vissza – a Rama Combi Profi után nincs visszamaradó használt olaj. Hagyományos módon 90 percig kell sütni ekkora adagban a bécsi szeleteket, a Rama Combi Profival mindössze 30 percig – ennek is köszönhető, hogy az alapanyagok nem veszítenek súlyukból és nem száradnak ki.

Jelentősen megkönnyíti a séfek munkáját, hiszen nagy mennyiségben az a’la minute sütés nagy kihívás minden konyha számára. A Rama Combi Profival előre tervezhető, kontrollálható a sütési folyamat, még nagy adagszámnál is, és háromszor gyorsabb lehet az elkészítés. Az egészségtudatos vendégek számára fontos érv, hogy „zsírcsökkentett” ételt fogyaszthatnak. A Classic Combi sütőben száraz sütéssel a rántott sertésszelet 8 perc alatt készül el, a halfilé 6, a natúr csirkemellfilé 6-8, a burgonya 15, a pogácsa fasírt 12 perc alatt lesz készen, úgy, hogy nincs veszteség, és – a vendégek örömére – a ropogós külső minden esetben szaftos belsőt rejt. Összegezve: a Rama Combi Profival, előre tervezhetően, kontrollálhatóan készíthetőek el legnépszerűbb ételeink is.

 

unilever3

(x)