Reggeli Gasztroplacc az Esernyősben

Szerző: | 2017.07.05 | Események, Hírek

Júliustól a kulináris élvezetek rajongóit várják Óbudán, a Fő téren, ahol az Esernyős Reggeli Gasztroplacc eseményein gasztronómiában jártas házigazdák különleges ízeivel-formáival lehet majd találkozni egy-egy hangulatos reggelizés, kóstolás és kötetlen beszélgetés keretében.

A kéthetente vasárnap délelőttönként meghirdetett alkalmak nyitó eseményének házigazdája Raj Ráchel, tortatervező lesz július 9-én. A Tortaszalon nevű design cukrászda és tervezőműhely vezetőjének tortacsodái és egyedi ízvilágú flódnija kulisszatitkaiba is „belekóstolhatnak” az érdeklődők.

Reggeli GasztroplaccRaj Ráchel ma az egyik legismertebb tortatervező Magyarországon, népszerűségét annak köszönheti, hogy új megközelítés alapján tervezi és készíti el design tortáit. Divattervezőnek tanult, ezért nemcsak a minőségi és természetes alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, hanem a tortatervezést is úgy közelíti meg, ahogyan egy ruhakölteményt álmodik meg a tervezője. A felmerülő „tortatémákról” elsőként „divatrajz” készül, melyek alapján könnyű, főzött krémekből, piskótából és igazi marcipánból formázza meg a figurát, mintha szobrot vagy műalkotást készítene. Ezután aprólékos művészi munka következik, amelynek során kialakul a torta karaktere, a színek, díszítések, marcipánt vagy akár élővirágot is használva, míg végül igazi édes műalkotás születik.

Részletek: http://esernyos.hu/esemeny/reggeli-gasztroplacc-raj-rachel/