Reggeli a kertben a Fény utcában

Szerző: | 2018.05.21 | Hírek

A Fény utcai Auguszt Cukrászdában egy új levelestészta-recept kidolgozásának köszönhetően új dimenzióba került a reggeli fogalma.

Auguszt Ibolya ugyanis egy párizsi mesterkurzuson tanulta az alapokat, melyeket átdolgozva beillesztett a hétköznapi kínálat részét képező sütemények készítésének folyamatába.

Ez a tészta egy magasabb vajtartalmú, finomabban rétegezett, különleges odafigyeléssel kimunkált termék, mely kívül vékony rétegben roppan, belül pedig puha és szaftos – különleges karamellizált ízét pontosan a jó minőségű, gazdag vaj adja.

Ezzel a tésztával készülnek a gyorsan a vendégek kedvencévé vált croissant-ok, valamint a reggeli kínálat szerves részét képező, frissen sütött quiche-k (sonkás és cukkinis változatban), de a régi kedvencek is: a spenótos kosár és a pogácsák, valamint az édes reggeli sütemények (túrós és gesztenyés batyu, pálmalevél, medvetalp).

A kínálat része továbbá a gourmet szendvicsek: az örök favorit, a libamájas molnárka és az „Auguszt-burger”, azaz a mini pogácsa krémsajttal, füstölt lazaccal és kaporral. A reggeli ajánlatot kiegészíti még több pohárkrém a lisztmentes táplálkozás követőinek: tejberizs friss gyümölcsökkel vagy müzlikehely joghurttal.

A hagyományos kávék és teák mellett török kávé és tea is várja a vendégeket, de nem maradhat el a friss limonádé, a narancs- és gránátalmalé vagy az epervelő sem.

Azok pedig, akik a reggeli után csak egy falatnyi édességre vágynak, kérhetnek egy mini citrom tarte-ot vagy egy mini pavlovát bogyós gyümölcsökkel.