A Roca fivérek is emelik a tétet

Szerző: | 2020.06.10 | Hírek

A három Roca testvér egy új projekttek tér vissza: az Àgora del Mas Marroch egy pop up étterem Vilablareix-ben (Gironès), amely június 4. és október 31. között tart nyitva.  

A szellős Àgora alapvetően egy rendezvényhelyszín, amelyet elsősorban esküvőkre szoktak igénybe venni. Most azonban saját konyhával megy a hely, amelyet a legendás Roca testvérek vezetnek, és ami a legjobb, hogy egy vacsora nagyjából mindössze 50 Euróba kerül. Az étlapon olyan ikonikus fogások is helyet kapnak, mint például a köröm carpaccio, amelyet Santa Pau babbal, vargánya olajjal és hagyma nugáttal kínálnak, és 1989 óta készítik valamilyen formában, vagy a kérges burgonya, tőkehal pürével, bors juice-szal és petrezselyem emulzióval 1984-ből.

Az étteremben van barbecue részleg is, ahol minden nap friss halat sütnek a tradicionális konyha jegyében. Mivel az étteremben minden biztonsági óvintézkedést a lehető legkomolyabban vesznek, a nagy-nagy térben mindössze 50-en tudnak egyszerre leülni. A Roca fivérek egy Instagram posztban adtak hangot izgatottságuknak: „Visszatértünk. Nagyobb örömmel, mint valaha. Jobban készen állunk, mint valaha. Emberibben, mint valaha.”

Az „anyahajó”, az El Celler de Can Roca egyébként június 23-án nyit.