Rozéval indul a nyár

Szerző: | 2017.05.03 | Események, Hírek

Május 12-14. között életre kel és rózsaszínbe öltözik a Városliget a Rosalia fesztivál tiszteletére. Rozék, pezsgők, borok, street food, koncertek várják az érdeklődőket a szezonnyitó borfesztiválon.

Idén a több mint 50 borász borai mellett a street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik. Felfedezésre vár a bisztró konyha kínálata, sajtok és sonkák világa, a kemencés buci, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, vasalós lepény, különleges burgerek. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között Bye Alex és a Slepp, a Muriel, a Zaporozsec, a Blahalouisiana, és DJ Juhász Laci, míg a Fonó izgalmas és fiatalos folklór programmal készül.

Folytatódik a Liget Bora választás a Rosalián, amelyen közel 40 kiváló rozé verseng a kitüntető címért –csendesek és buborékosak egyaránt. A szavazni kívánóknak a versenyben induló rozék közül minél többet meg kell kóstolniuk, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni, és a szavazatot a helyszínen sétáló hostesseknek vagy a Liget Ponton leadni.

Aki szeretné egy impozánsan berendezett környezetbe csöppenve borismereti tudását gyarapítani, keresse fel a Butlers Borkvíz Bár sátrat. A NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága ebben az egyedi környezetben segít eligazodni a borok világában. Mit érzünk, ha hibás borral találkozunk, felismerünk-e olyan hétköznapi illatokat, mint a rózsa, a málna vagy a tea illata? El tudjuk-e helyezni Magyarország borvidékeit egy térképen? A játékos kedvűek egy szerencsekereket megforgatva ajándékot is nyerhetnek. A belépés a Rosalia kóstolópoharaival rendelkezők számára ingyenes. Ám ezek a poharak meglepetést is tartogatnak, ugyanis különleges feliratokat rejtenek, 12 féle változatban.

Rosalia

A Rosalián a gyerekekre is gondolnak, ők ugyanis kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és lábbal hajtható kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. A gyermekmegőrzőként is működő Szittya Pita kenyérsütő játszóházban és a Kürtős Legenda műhelyében a dagasztás, sütés, kürtőskalács készítés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek, és számos program is várja őket.

A Rosalia nyitva tartása:

Május 12. péntek                           14-24 óra között

Május 13. szombat                        12-24 óra között

Május 14. vasárnap                       10-21 óra között

Belépés: ingyenes. A borkóstoláshoz 1000 forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. Aki elővételben vásárol poharat, elkerülheti a sorban állást, és egy ajándék borkóstolót is kap a helyszínen. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.

További információ: www.rosalia.hu

Fotók: Szigetváry Zsolt