A 48 jegyében nyit éttermet a Sauska

Szerző: | 2017.06.21 | Céghírek, Hírek

A borászat Sauska 48 néven hamarosan éttermet nyit villányi épületében, ahol Bicsár Attila kreatív séf  helyi kollégáival, Forgó Endrével és Fetter Tamással modern magyar konyhát ígér, nemzetközi árnyalatokkal, családias stílusban.

„Csodálatos érzés ilyen közvetlen közelségben létezni a természettel. A konyhából bármerre nézek, harsogó zöld, kék ég, szabadság vesznek körül. Ehhez társul az a kozmopolita, állandóan kísérletező szemlélet, ami az itteni borászok munkáját jellemzi. Az utazásaim során rengeteg olyan inspiráció ér, amit szeretnék megmutatni az itteni menüben úgy, hogy attól még a mi ismerős magyar konyhánk maradjon. Felszabadult falusi gourmet, világkonyha színekkel.” – fogalmazott a séf, aki a budapesti Alabárdos étterem után evezett nemzetközi vizekre, hogy most visszatérve részt vegyen az étterem létrehozásában.

A borlapon a pincészet és tokaji társborászata valamennyi elérhető évjátata szerepel majd, ősztől tematikus vacsorákat is terveznek a szezonalitás jegyében, alkalmanként külföldi szőlész-borász barátaik bevonásával.

A 48-as helyrajzi szám alatt található 48 férőhelyes étterem tavasztól őszig a környező dűlők által körülölelt tágas panorámaterasszal is várja a vendégeket.