Aranyszalag Minőség: Sellye Fürj

Szerző: | 2018.10.24 | Alapanyagok, Hírek

Sorozatunkban azokat a termelőket mutatjuk be, akik 2018-ban Aranyszalag Minőség tanúsítványt kaptak az MGE-től. A Sellye Fürj egy 2014 óta létező családi vállalkozás, amely – nem meglepő módon – fürjtenyésztéssel foglalkozik. 

A kezdetektől az volt a cél, hogy aki saját fogyasztásra akar egészséges fürjtojást termelni, vágófürjet vásárolni, az lakhelyétől elfogadható távolságra, korrekt áron, kiváló minőségű, állatorvosi ellenőrzés alatt álló állományból választhasson. Az évek során a leginkább szájhagyomány útján terjedt a vállalkozás híre, az elégedett vásárlók örömmel adták tovább a cég elérhetőségeit. Fontos tudni, hogy aki soha nem tartott fürjet, az is hamar megbarátkozik velük, mert a tartásukhoz nem kell különleges szaktudás, az alapvető tájékoztatást pedig megkapják a vásárolt madarakkal együtt. A Sellye Fürj folyamatos kapcsolatot ápol vásárlóival, és szívesen ad szaktanácsot az állomány bővítésével, cseréjével és fenntartásával kapcsolatban.

És hogy miért épp a fürjtojás?

Mert rendkívül egészséges, vitaminokban és nyomelemekben gazdag étel. Magasabb a fehérjetartalma, mint a tyúktojásé, és jóval több kálium, kalcium, vas és B2-vitamin található benne. Gazdagon tartalmaz jó koleszterint, így kíméletes a szívhez is.