A SIRHA 2021 egy tudatos, egyedi és igényes rendezvény lesz!

Szerző: | 2020.06.02 | Hírek

Marie-Odile Fondeur, a Gl events Food Service divíziójának igazgatója, nyilatkozatot tett közzé a közeljövő nagy nemzetközi vásárairól, többek között a 2021 januárjában tartandó lyoni Sirháról.

Mit gondol a most is folyamatban lévő krízishelyzetről, amely az éttermeket és az élelmezési szolgáltatásokat is nagyon mélyen sújtotta?

Strukturális és kulturális szempontból az mondom, mind egy hajóban evezünk és együtt szenvedjük el a járvány okozta károkat. Március 14-én, amikor Franciaországban, majd ugyanazokban a napokban világszerte bezártak az éttermek és egyéb élelmezési szolgáltatások, az iparág egy létfontosságú mozgatórugóját vesztette el: a vendégekkel és a szakmával való személyes találkozás és kapcsolattartás lehetőségét. A hatások persze nemcsak a mi szakmánkban voltak érzékelhetők, hanem az egész emberiség mindennapjaiban is. A csapataink az elmúlt két hónapban minden erejükkel azon fáradoztak, hogy mielőbb visszatérhessenek missziójukhoz, azaz hogy kapcsolatot létesítsenek a szakemberek és azok közönsége között.

Miért tartják meg a SIRHA Greent ősszel, és miért ragaszkodnak a rendezvényhez 2020-ban?

Valóban, a Sirha Greent meg fogjuk tartani a lyoni Sucriére központban szeptember 6-8. között. Ez a szokottnál egy kisebb formátumú esemény lesz, annál dinamikusabb viszont, köszönhetően a két kiváló helyszínnek és a fókusznak, amely ezúttal a termelőkre irányul majd. Azok a kiállítók, akik már regisztráltak, a megváltozott körülményekkel is folytatják, mi pedig most azon fáradozunk, hogy a résztvevőknek a lehető legrugalmasabb feltételeket kínáljuk. Nagyon mélyen el vagyunk köteleződve ezzel a szektorral, hiszen ennek a piacnak ők képezik az alapját. Nekünk, szervezőknek az a legfontosabb dolgunk, hogy lehetőséget teremtsünk az élelmezési szolgáltatói iparág résztvevőinek a találkozásra és eszmecserére. Legfontosabb küldetésünk, akárcsak az első, 2018-as rendezvénynek, az, hogy az élelmezési szolgáltatások és a catering új formáit mutassuk be, hogy segítsünk lépést tartani az új elvárásokkal.

Ha elhalasztottuk volna az eseményt, azzal azokat a lehetséges stratégiákat is elhalasztottuk volna, amelyek pont a mostani helyzetet tehetik könnyebbé.

Marie Odile Fondeur Forrás: Facebbok/Sirha

2021 januárjában ugyancsak a Sirha ad majd otthont a Bocuse d’Ornak és a Coupe du Monde de la Pâtisserie-nek. Mit lát lelki szemei előtt, milyen lesz a lyoni esemény 2021 januárjában?
Az elmúlt hetekben számos igen meggyőző állásfoglalást hallottunk séfektől, étteremtulajdonosktól és vállalkozóktól, akik nagyon szeretnének ott lenni a Sirhán 2021-ben. Számos olyan résztvevő van, aki inkább minden eseményt lemondott 2020 második felére, csak hogy ott lehessen a Sirhán.

Úgy érezzük, sokak számára ez az esemény kivételes és szimbolikus lesz, mert azt mutatja majd, hogy újraéled az iparág.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy óriási a felelősségünk. Tavaly szeptember óta azon dolgozunk, hogy olyan eseményt hozzunk létre, amely választ ad egy olyan iparág kérdéseire, amely bár nagy krízisbe került, nélkülözhetetlen szelete a gazdaságnak.