Sörcsap a felhők felett

Szerző: | 2016.09.13 | Céghírek, Hírek

A KLM Holland Királyi Légitársaság utasai immár nem csupán dobozos, hanem frissen csapolt sört is kortyolhatnak 10 ezer méterrel a föld felett.

A guruló sörcsap a KLM és a Heineken különleges együttműködésének köszönhetően jött létre. A nedűt hidegen, erősen szigetelt hordóban szállítják a repülőgéphez, hogy az megfelelő hőmérsékletű maradjon. A kabinszemélyzet kiválasztott csoportja pedig speciális tréningben részesült, miként kell a levegőben tökéletesen sört csapolni.

A KLM folyamatosan fejleszti termékeit, amelyre a fedélzeti csapolt sör bevezetése is kiváló példa. A légitársaság és a Heineken évekig dolgozott azon, hogy létrehozzák a guruló sörcsapot és az innovatív hordót. A „BrewLock” elnevezésű hordót szén-dioxid helyett légnyomás működteti, hiszen a fedélzeti kabinnyomás eltér a földön tapasztalhatótól – nagyjából 2400 méteres tengerszint feletti magasságnak felel meg. A légnyomás viszont a „BrewLock”-ot megfelelő nyomás alá helyezi, ezzel kompenzálva a fedélzet alacsony nyomásszintjét.