Sörfesztivál Óbudán – Kisüzem 2016

Szerző: | 2016.04.26 | Események, Hírek

Az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének partnerségével és az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal támogatásával május 21–22-én rendezi meg sörfesztiválját Óbuda egyik legszebb részén, a Fő téren és Szentlélek téren.

Az Óbudai Sörfesztivál – Kisüzem 2016. nevű rendezvényen 30 hazai sörfőzde körülbelül 200 sörével lesz jelen. A sör mellé ételeket a felvonuló food truck-ok szolgáltatnak, az ital-és ételkínálat mellett mindkét nap zenei csemegéket is élvezhetnek a látogatók.

Az Óbudai Sörfesztivál – Kisüzem 2016. fesztivállal a szervezők célja az volt, hogy legyen egy olyan rendezvény is, amelyen kizárólag a hazai készítésű sörök jelennek meg. E feltétel alól csupán két határon túli sörfőzde kapott felmentést, a rozsnyói Kaltenecker és a csíkszentsimoni Csíki Sör, más import sörökkel ezen a fesztiválon nem fog találkozni a közönség.

Akikkel viszont személyesen is fog, azok a sörfőzők, akikkel eddig leginkább csak a söreiken keresztül találkozhatott. A sörfesztivál kiváló alkalom megismerni azokat, akik már húsz éve főzik a sört, és azokat is, akik csak az elmúlt években kezdték, de már a legjobbak között vannak.

A sörfesztivál területére a belépés ingyenes, a fizetés mindenütt készpénzes. Mindenki hozhatja magával kedvenc poharát, korsóját, de egyes sörfőzdék is árusítják saját logózott poharaikat, amit vissza is vásárolnak.