Sorra nyeri az innovációs elismeréseket a Snacki & GO

Szerző: | 2016.03.23 | Céghírek, Hírek

Idén a Sága Foods Zrt. Snacki & GO! terméke nyerte el „Az Év Terméke Díj 2016” elismerést Snack kategóriában.

A magyar piacon egyedülálló, formabontó, poharas, Sága mini pulykavirsli megjelenése óta már több díjat is magáénak tudhat. Tavaly a csomagolásért HUNGAROPACK Save Food díjat vehettek át, most pedig a világ legrangosabb innovációs termékdíjazási rendszere, a Product of the Year is elismerte az újdonságot.

A Product of the Year a világ 42 országában van jelen, Magyarországon 5. alkalommal adták át a díjakat. Míg tavaly 13 kategóriában indultak versenyzők, addig idén már 23 kategóriában hirdettek ki nyertest. A megmérettetésre minden évben új és innovatív termékekkel, valamint szolgáltatásokkal lehet nevezni, amelyeket először egy szakmai zsűri pontoz, majd a legnépszerűbb termékeket maguk a hazai fogyasztók választják ki a GfK Hungária által végzett 2000 fős közvélemény-kutatás keretében. A programba kizárólag innovatív termékek nevezhetők, azaz fontos, hogy legalább az alábbi három kritérium egyikében releváns innovációt hordozzanak: funkció, csomagolás, design. A Snacki & GO! mindegyik feltételnek kiválóan megfelelt, hiszen a magas hústartalmú, pulykahúsból készült virsli falatkák, hidegen vagy melegítve egyaránt fogyaszthatók. Mindezt a rendhagyó csomagolás teszi lehetővé, aminek kialakításánál rendkívül fontos volt, hogy a végtermék praktikus és egyben higiénikus is legyen. A pohár visszazárhatóságának köszönhetően a Snacki & GO! tökéletesen megőrzi ízét, állagát, könnyen tárolható, kinyitása sem okoz gondot, és mikrohullámú sütőben melegíthető.

A GfK kutatásban résztvevők három szempont alapján szavaztak: innováció, attraktivitás és elégedettség. A megkérdezettek közül 100 kipróbálóból 92 volt elégedett, érdekesség, hogy ez az arány valamivel magasabb a férfiak, az idősebb korosztály és a Dunántúlon élők esetében. Az attraktivitást és az innovativitást tekintve a fiatalok, a férfiak, illetve a magasabb státuszúak körében volt kedvezőbb a poharas virsli megítélése. A Snack termékkategória első helyezettje, a Füstli Snacki & GO! különösképp az innovativitásával kerekedett felül a mezőnyön.