Sört csapolnak a Lufthansa járatain

Szerző: | 2018.09.19 | Hírek, Konyha

Az idei Oktoberfest alkalmából ismét friss, csapolt sörrel várják a Lufthansa utasait három hagyományőrző járaton, miközben a reptéri várókban bajor különlegességeket kínálnak.

A Lufthansa személyzete az Oktoberfest alkalmából néhány, Münchenből induló járaton többéves szokás szerint a légitársaság egyenruháját hagyományos bajor ruházatra cseréli. A Lufthansa ezenkívül söröshordókat is elhelyez a fedélzeten, hogy hagyományos csapolt sört szolgáljon fel az utasoknak repülés közben. Az idén első ízben a személyzet közreműködésével állították össze az üzleti osztály – csapolt sörhöz kiválóan illő – exkluzív oktoberfesti menüjét.

2018. szeptember 19-én New York-ba (Newark) indul Münchenből a Lufthansa első hagyományőrző járata, ezt követi szeptember 25-én a szingapúri, október 6-án a sanghaji összeköttetés, de az ünnep idején egyes európai járatok személyzete is bajor népviseletet ölt.

A hagyományt folytatva a 2-es terminál utasait kiszolgáló földi személyzet női dolgozói dirndlire, a férfi kollégáik pedig bőr rövidnadrágra cserélik a Lufthansa egyenruháját az Oktoberfest alatt. A. A légitársaság első osztályú váróinak dolgozói fekete-arany népviseletben fogadják az utasokat.

Utaskísérők által összeállított ünnepi menü

Az 1960-as években már szolgáltak fel frissen csapolt sört a Lufthansa járatain, amikor a Lufthansa Senator Service lepte meg vele az utasokat, és a légitársaság az idén feleleveníti a hagyományt. A repülésre alkalmas hordót kifejezetten a hagyományőrző járatokra választották ki. A különleges hordóban szelep szabályozza a szén-dioxid nyomását, így a sör akár 10 ezer méter magasságban is biztonságosan csapolható. A friss sör mellé az üzleti osztály utasai ünnepi menüt kapnak. Most első ízben a Lufthansa utaskísérői állították össze a menüsort – az LSG Sky Chefs szakértőinek közreműködésével. Ennek során figyelembe vették a korábbi hagyományőrző járatok személyzetének ötleteit, tapasztalatait. Az idei kínálat: szarvasgombás marhatatár, szemling rizlingszósszal és bajor krém pisztáciapesztóval. Szeptemberben és októberben az üzleti osztály utasai valamennyi interkontinentális járaton az ünnepi menüt fogyaszthatják.

Oktoberfest a Lufthansa váróiban

A müncheni Lufthansa várók is felkészültek az Oktoberfestre. A tavalyihoz hasonló módon, most is több mint 4000 kg húskenyér (Leberkäse), több mint 38 ezer perec és mintegy 750 kg fehér kolbász elfogyasztására számítanak a repülőtér 2-es termináljában és szatellit épületében található 12 váróban. Az ünnepre feldíszített első osztályú várók éttermeiben a menü a hagyományos oktoberfesti levessel indul, amit rusztikus módon elkészített kacsa követ. A desszert sárgabarackkal és szilvával töltött gombóc lesz vaníliahabbal. A szenátor és az üzleti várók vendégei „Andechser” gulyás és gombóccal körített tejszínes gomba közül választhatnak. Az ételek mellé természetesen az összes váróban oktoberfesti csapolt sört szolgálnak fel.

Az Oktoberfest első hétvégéjén a müncheni 2-es váróba érkező utasok különleges dobozt kapnak ajándékba. A doboz az ünnep minden kellékét tartalmazza: söröskorsóra húzható szalagot, vitaminitalt, néhány sós perecet, és söröskorsó alakú gyümölcsös gumicukrot.