Sörtrendek a közeljövőből

Szerző: | 2019.10.30 | Hírek

A sörkészítők számára felgyorsultak az események, az biztos. Ha szeretnék megtartani fogyasztóikat, folyamatosan gondoskodniuk kell róla, hogy unikális élményt biztosítsanak számukra. Épp ezért a söripar éppúgy tele van innovációval, mint például a kávé világa.

Lássuk, melyek azok a trendek, amelyek biztosan befolyással vannak/lesznek a közeljövőben a sörfogyasztók szokásaira. Vigyázat, akad köztük olyan is, amely egyenesen megdöbbentő lehet, a világ más pontjain azonban már hódít egy ideje.

Session savanyúk

Régóta érezhető, hogy bár a savanyú sör mint kategória igen megosztó a sörfogyasztók körében, a session savanyúk – amelyek a session sörök és a savanyú sörök kombinációi – új színt hoztak a sörkedvelők életébe. A sörkészítők kicsit visszavettek a savanyúságból, így ezekben a sörökben nem érezhető az eluralkodó savanyú íz. Ezeknek a söröknek kimondottan magas is lehet a gyümölcstartalmuk, de a többi hozzáadott íz is rendkívül sokszínű bennük.

Mivel ezeknek a söröknek kimondottan alacsony az alkoholtartalmuk, így nagy-nagy népszerűségnek örvendenek azok körében, akik szeretnének sok sört inni anélkül, hogy gondjuk származna belőle.

Brut IPA

Mindössze alig egy éve van jelen a piacon a Brut IPA, azonban sokkal gyorsabban harcolja ki magának a népszerűséget, mint ahogy azt a szakértők egy évvel ezelőtt gondolták. A brut IPÁ-ban ugyanazt az élesztőt használják, amit a pezsgőkészítés során, ami egészen új ízt ad a sörnek. Egy sokkal könnyedebb stílus, ropogós, friss és közérthető sör a végeredmény.

A Brut IPA nemcsak azok körében népszerű, akik új ízekre vágynak, hanem azok is nagy örömmel fogyasztják, akik kezdő sörivók, vagy szeretnének átevezni a borok csodálatos világából a sörök szintén csodálatos világába.

Alacsony kalóriatartalmú sörök

Mivel egyre több fogyasztó számára fontos szempont az egészéges életmód, egyre többen keresik és igénylik azokat a söröket, amelyek kevésbé magas kalóriatartalmúak. Manapság azok is törekednek az egészségesebb megoldások felé, akiknek ez 5-10 évvel ezelőtt még egyáltalán nem volt fontos. Sokan vannak olyanok is, akik egyáltalán nem isznak alkoholt. A sörkészítők ezért kénytelenek olyan sörökkel is folyamatosan előállni, amelyek beilleszthetők az egészségesebb életmódba is.

Érdekes mellékszál, hogy a sör a sportolók, különösképpen a futók körében nagy népszerűségnek örvend (vannak olyan maratonok például, amelyeken sört szolgálnak fel frissítőként és erre épül az egész koncepció is). Számukra különösen fontos, hogy legyenek a piacon sport kompatibilis sörök is, amelyek fő jellemzői, hogy ugyanazt az energiát adják, mint a hagyományos sör, de nem nehezítenek el, és esetleg alkoholt sem tartalmaznak.