Sörünnep Pécsett

Szerző: | 2016.06.06 | Események, Hírek

A Pécsi Sörfőzde Zrt. idén is megszervezte – a sörgyár területét két napra egy fantasztikus atmoszférájú, ingyenesen látogatható sörfeszt helyszínné alakítva – a Pécsi Sör Majálisát, május 20-21-én.

pecsi sor3Ezt a rendhagyó fesztivál megoldást hazánkban a Pécsi Sörfőzde jegyzi, ők szervezték meg a magyarországi sörgyárak közül 1996-ban elsőként – kapuikat „szélesre tárva” a nagyközönség előtt- a gyár belső területén a sörmajálist. A cég legfontosabb célja az volt, hogy a Sörfőzde belső területén létrejöjjön egy jó hangulatú, két napos ingyenes program, amely a sörkultúra ünnepeként szolgál, ahol társasági sörözések adják keretét az itt készülő sörök kóstolásához, ahol közösségi programok, koncertek zajlanak egy feledhetetlen atmoszférájú gyári közegben.

Mindkét napon színes programok várták a sörbarátokat, társaságokat. A nagyszínpadon szervezett koncerteken négy nagyzenekar lépett fel, de mellettük lehetőséget kaptak a bemutatkozásra „feltörekvő” pécsi zenekarok is. Emellett a gyár két, üzemcsarnokból átvarázsolt Party Aréna helyszíne is várta a bulizni vágyó közönséget, ahol a pécsi zenei élet Dj-i fokozták a hangulatot.

A szervezők gondoltak a kilátogató családokra is, szombat délután egy elkülönített részen ugráló-vár, trambulin és egyéb gyermekjátékok kötötték le a gyermekek érdeklődését.

pecsisor2A Pécsi sörfőzde klasszikus márkái, a Szalon, a Szalon Barna, az Ottakringer Spezial voltak kóstolhatók, mellettük arculati látványban és forgalomban egyaránt a Pécsi Prémium Láger vitte a prímet. Ez a gyár nyílt kádas erjesztéssel készülő különlegessége, melyet ez év áprilisától már palackos és dobozos változatokban is forgalmaznak. Emellett a Szalon és a Szalon Barna szűretlen „cvikli” változatai is – ez alkalomra készített különlegességként – kóstolhatók voltak.

A re-poharakban csapolt sörökhöz különálló gasztroudvarban kínálták a sörhöz is illő étkeket.

A két nap alatt többször cserélődött a közönség, így a teljes látogatói létszám meghaladta a 13 000 főt, és több mint 23 000 korsó sör fogyott.