A Steirereck a Gourmet Fesztiválon

Szerző: | 2018.03.20 | Események, Hírek

A hazai vidék legízesebb réteseitől a világ 10. legjobb étterméig, a bécsi Steirereckig idén is nagyon komoly kínálattal készül a pünkösdi hétvégén, május 17-20 között a Gourmet Fesztivál, amelynek idén a gombóc, a kaviár és a pezsgő áll a középpontjában.

Az immár megújult Millenárison vonultatja fel a fesztivál az ország legjobb éttermeit, cukrászdáit, pincészeteit. „A Gourmet Fesztivál célja, hogy továbbra is az első számú gasztrorendezvény legyen Magyarországon, ezért a hazai élvonal mellett már a nemzetközi csúcsgasztronómia legjobbjait is igyekszik bemutatni” – mondta Gerendai Károly, a Gourmet megálmodója.

A Gourmet-n idén is ott lesznek a főváros Michelin-csillagos éttermei, a vidék legjobbjai, mi több, ezúttal számos, eddig még a fesztiválon nem látott étterem is bemutatkozik majd.

„Az idei év nemzetközi “headlinere” Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje” – meséli Nemes Richard, a Gourmet főszervezője. „A 2 Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos étterem a világ 10. legjobbja, Reitbauert tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf, egy élő legenda” – teszi hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik majd Budapestre.

„És elmondhatjuk már azt is, hogy nem csak a környező országok sztárséfjei látogatnak el hozzánk, a színpadon is láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd például Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg egy új étterem nyitásán dolgozik” – tudtuk meg Nemes Richardtól valamint azt is, hogy Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten. Ő a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza épp a török gasztroköztudatba és újraértelmezi az anatóliai konyhát. Askar exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép a Gourmet-n.

Részletek és bővebb információ: www.gourmetfesztival.hu