Street Food a Vörösmarty téren

Szerző: | 2016.04.14 | Események, Hírek

A Budapesti Tavaszi Vásár idén is gazdag programkínálattal csábítja az érdeklődőket a belváros szívébe, a Vörösmarty térre. A március 25-től április 24-ig tartó rendezvénysorozat elsődleges célja, hogy kulturális programkínálata mellett gasztronómiai választékával is minőségi szórakozást nyújtson.

Idén a BFTK által megrendezett vásárban, a Vörösmarty téren, főként a polgári és a paraszti konyha kerül terítékre, valamint számos látványos fogásra is számíthatnak az érdeklődők. Lehet kóstolni melegen füstölt lazacot, malacburgert, kakastöke-pörköltet, sörben pácolt süldőmalacot, káposztalevélen sült burgonyás cipót, rozmaringos báránygerincet, kacsahússal töltött káposztát, de a faszénen sült pisztráng, a sparherten sült lepény, a lángos és a házi hagymalekvár is megízlelhető a vásárban.

A Vörösmarty téren is megjelenő, és a vásári sokasághoz kötődően a legősibb street food egyben minden idők legdemokratikusabb gasztronómiája is. A street food története hazánkban éppúgy a sokasághoz kötődik, ahogy bárhol másutt is a világon. A búcsúban, nyüzsgő vásári forgatagban, nagyvárosban, fesztiválokon, ott ahol éhes, vagy éppen csak szórakozó, szabadidejét töltő közönséggel találkozhatunk, hamar rábukkanhatunk az utcai ételekre is. És nincs ez másként áprilisban a Vörösmarty téren sem.

A Budapesti Tavaszi Vásárról bővebben: https://budapestinfo.hu/hu/tavaszi-vasar.html