Szeptember 10-én kerül sor a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) hagyományos éves közönségtalálkozójára, amelynek ezúttal Mád ad otthont. Előtte egy nappal azonban jótékonysági vacsorára is várják az érdeklődőket.

A szervezők az idén szeretnének visszatérni ahhoz a családias, bensőséges hangulathoz, amely a SVÉT- gasztrorandevúkat az induláskor jellemezte. Az egész napos SVÉTakóstolón délelőtt 11-től este 6-ig az önfeledt kóstolásé lesz a főszerep.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt támogatásával, négy mádi helyszínen megvalósuló közönségtalálkozón az időközben egyesületté szerveződött SVÉT tagéttermei vesznek részt. A séfek a Mádi Kör borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle tokaji borokkal várják a közönséget. Az esemény házigazdája a GaultMillau „Év Étterme”- díjjal kitüntetett Gusteau Kulináris Élményműhely, ahol Horváth Gábor konyhafőnök várja az érdeklődőket.

A SVÉTakóstoló helyszínei és a résztvevő éttermek:

Holdvölgy Pincészet

  • Baricska Csárda (Balatonfüred)
  • Chianti Étterem (Veszprém)
  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
  • GustoDelicate
  • Mádi termelői piac

Furmint Központ

  • Anyukám mondta Étterem (Encs)
  • Mandula Étterem és Borbár (Villány)
  • Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
  • IKON Étterem (Debrecen)

Gusteau Kulinári Élményműhely/Aszúház

  • Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
  • Erhardt Étterem (Sopron)

Zsirai vendégház kertje

  • Macok Bisztró és Borbár (Eger)
  • Jankovich Kúria (Rácalmás)
  • Walter Vendéglő (Perbál)

A részletes SVÉTlap már olvasható a www.svet.hu oldalon.

 

Regisztráció és programok

Ahogyan a SVÉT vendégei ezt már a korábbi rendezvényeken megszokhatták, a programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs díj személyenként 3000 Ft, amelyért minden vendég kap egy SVÉT- Spiegelau kóstolópoharat, és két kóstolókupont, amelyeket az éttermeknél a SVÉTlapon megjelölt ételekre lehet beváltani.

A regisztráció szeptember elsején indul, és a torlódások, várakozások elkerülése érdekében időpontra és helyszínre szól. Bővebb információ a rendezvény hivatalos weboldalán: www.regisztracio.svet.hu

Az Árvay Családi Pincészet, a Barta Pince, a Tokaj Classic Pincészet, a DemeterVin Pincészet, a Holdvölgy Pincészet és a Zsirai Pincészet már szombaton is várják a szomjas vándorokat:

 

Jótékonysági vacsora ösztöndíj-programmal

Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. Az idén Ruprecht László (SVÉT, Pannónia Gasztrohajó), Somogyi Károly (Baricska Csárda, Chianti Étterem), Erhardt Zoltán (Erhardt Étterem), Horváth Gábor (Gusteau Kulináris Élményműhely), Durbák Norbert, Pataky Péter (IKON Étterem), Jahni László (Kistücsök Étterem) és Macsinka János (Macok Bisztró és Borbár) álmodják tányérra az ételeket:

A jótékonysági vacsoraestet szeptember 9-én este az Aszúházban tartják. A program kedvezményezettje a hamarosan útjára induló SVÉT Akadémia, a befolyó összegből fiatal szakácsok vidéki szakmai gyakorlati ösztöndíjprogramját támogatják.

A jótékonysági vacsora ára: 30.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult.

Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu

Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast, a Mádi Kör, a Holdvölgy Pincészet, a Zsirai Pincészet, és a Gusteau Kulináris Élményműhely támogatta.

A cikkben szereplő képek a SVÉT korábbi rendezvényeiből adnak ízelítőt. Fotó: Szindbád