Május második hetében három napon keresztül zajlott Pármában a világ legnagyobb pizzavilágbajnoksága, a Campionato Mondiale Della Pizza elnevezésű verseny 26. évada, amelyen 38 ország 730 indulója mérette meg magát – köztük Szabadfi Szabolcs.

Az egyetlen magyar induló, a Panificio il Basilico tulajdonosa, Szabadfi Szabolcs pék bejutott a világ 50 legjobb pizzakészítője közé, és végül 48. helyen végzett (717 pontot ért el, a világbajnok 803-mal nyert).

A pizzájához (pizza pala) kedvenc alapanyagait vetette be: mangalica sonkával és spárgával bolondította meg versenyművét. A jelenlegi legnagyobb, leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót (Graziano Bertuzzo Scuola Italiana Pizzaioli – pizzaiskola) is elvarázsolta a magyar pizzás és remekműve (a képen ő látható Szabolcs társaságában).

A kőszegi származású Szabadfi Szabolcs egyébként Szombathelyen tanult péknek, jelenleg pedig a Panificio il Basilico, azaz a Bazsalikom Pékség útjait egyengeti. Március végén pedig élete egyik legnagyobb elismerését kapta meg: ő lett Magyarország legjobb péke.