Szabó Kevin nevét – fiatal kora ellenére – mindenki ismeri a szakmában, hiszen benne volt abban a magyar csapatban, amely történelmet írt 2016-ban, amikor Széll Tamás vezetésével megnyerte a Bocuse d’Or európai válogatóját (majd a lyoni döntőn negyedik lett).

A közös munka a versenyzés után is folytatódott, Kevin először a lassan két éve üzemelő Stand25-ben, majd a 2018 nyarán nyílt Stand étteremben dolgozott. Idén ősszel azonban elbúcsúzott az “alma mater”-től, és a gyöngyösi Bori Mamiban folytatja a munkát, ahol immáron konyhafőnöki pozícióba került. Sándor Béla, az étterem tulajdonosa elmondta, régóta szimpatizált a séffel, és úgy gondolta, “a Bori Maminak szüksége lenne egy olyan fajta erősítésre, ami egy ilyen kvalitású fiatalemberben benne van”. Hozzátette azt is, hogy nem tartott attól, hogy ilyen fiatalon konyhafőnöki pozícióba helyezze őt, hiszen a séfnek rengeteg tapasztalata van. Az étterem most már egy hónapja a Szabó Kevin által összeállított menüvel fut, és továbbra is a helyi ízekre és a helyi alapanyagokra épül. A tulajdonos szerint új séfje “szépen feltalálta magát, letisztult ételei teljesen beleillenek a mátravidéki gasztronómiába.”

Kacsamáj, lilakáposzta, birsalma, házi kalács