Szakácskönyv a Gusteau-ról, a Gusteau-tól

Szerző: | 2017.12.13 | Hírek, Konyha

A mádi Gusteau étterem legjobb receptjei jelentek meg egy rendhagyó szakácskönyvben, amelynek december 13-án tartották bemutatóját a Magyar Tudományos Akadémia Kodály termében. A különleges ételek, kivételes borok alcímet viselő könyv, a Furmint, Horváth Gábor séf és Pallagi Ferenc szerző közös munkája.

De – és ezt a sajtótájékoztatón külön kiemelték – kellett hozzá egy olyan tulajdonosi szándék és nagyvonalú támogatás, mint amilyet Kovács Károly képvisel. Ő pedig Harmath Csaba gasztronómiai tanácsadó személyét emelte ki, aki hét évvel ezelőtt Horváth Gábor séfet ajánlotta a Gusteau étterem konyhájának vezetésére.

Pallagi Ferenc, a Lapcom korábbi vezérigazgatója, a Bors egykori főszerkesztője nyugdíjazása után a tokaji borvidékre költözött, és figyelemmel kísérte a mádi Gusteau étterem fejlődését. Azért tartja különlegesnek az ottani produktumot, mert Tokaj mögött nem áll olyan gasztronómiai hagyomány, mint a legtöbb francia borvidék mögött. Ezért érdemel különleges figyelmet Horváth Gábor séf és csapatának törekvése, hogy egyedi és különleges gasztronómiával egészítsék ki a világszerte ismert tokaji bort.

Dancsecs Ferenc fotós több éves archívumából és új ételek fotójából, receptjéből állt össze ez a különleges szakácskönyv Ipacs Géza grafikai tervei nyomán, a Libri kiadásában.

Képünkön: Szabó Edit, a sajtótájékoztató moderátora, Horváth Gábor séf, Kovács Károly tulajdonos