Szakmai vitára bocsátják a szőlő-bor ágazat stratégiáját

Szerző: | 2016.08.09 | Hírek, Italsor

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) a Földművelésügyi Minisztériummal kötött együttműködési megállapodásnak megfelelően elkészítette a teljes magyar szőlő-bor ágazatot átfogó stratégiát, melynek első változatát széleskörű szakmai vitára bocsájtja.

A stratégia megalkotását több körös egyeztetés-sorozat előzte meg a termékpálya (szaporítóanyag termelőktől a borkereskedőkig) szereplőivel, melynek célja az volt, hogy minél több, az ágazat működését meghatározó szereplő szempontjai és elképzelései jelenjenek meg a dokumentumban.
A stratégia megalkotásának fő célja és egyben fő feladata is egy jövőkép felmutatása, illetve egy út kijelölése a szőlészet-borászat szereplőinek, hogy fenntartható, jövedelmező és vonzó ágazattá válhasson a jövő generációi számára.
A jelenleg véleményezésre megnyitott stratégiában a szakmai szervezet 13 cselekvési területet határozott meg a piacképes, fenntartható magyar szőlő- és bortermelés elérése érdekében.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a nyílt párbeszéd jegyében bocsájtja széleskörű vitára az anyagot, mellyel kapcsolatban az ágazatban dolgozó gazdasági szereplők véleményét várja.

A stratégia itt olvasható: http://hnt.hu/agazati-strategia-roviditett-valtozat/

A stratégiával kapcsolatos észrevételeket és javaslatokat a strategia@hnt.hu e-mail címre küldhetik el 2016. szeptember 1-ig.