Szakmai zsűrit hozott létre az ÉTREND

Szerző: | 2016.10.19 | Céghírek, Hírek

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagjai gyakran kapnak felkéréseket különböző főzőversenyen való zsűrizésre, ám egyre többször tapasztalják, hogy a bírálók közé hozzá nem értők is bekerülnek, lejáratva így a szakembereket, és az eredmények sokszor tükröznek a valós teljesítménnyel szemben baráti kapcsolatokat.

„Régóta gondolkodunk olyan csoport megalapításában, amely kizárólag szakmai alapokon bírálja az elkészült ételeket és a főzés folyamatát. A végső indíttatást egy nemrég lezajlott, botrányos zsűrizés adta, ezért több rendezvény szervezőjének kérésére, végre megléptük régi tervünket. Az újonnan alakult „Szakmai Zsűri”, a MNGSZ zsűrijéhez hasonlóan, azzal együttműködve szeretné végezni munkáját, és védeni nemzeti gasztronómiánk értékeit” – mondta el Némedi József, az Étrend elnöke.

„Szabályzatunkból egyértelműen kiolvasható, hogy el kívánunk határolódni azoktól a vadhajtásoktól, melyek sajnos gyakran vannak jelen a különböző rendezvényeken. Szigorú öltözködési és viselkedési etikett mellett tevékenykedünk, és aki alkalmatlanná válik, attól megvonjuk a jogot az értékelésre.

A ma divatos társadalmi zsűrikkel együtt dolgozunk, de értékelésünket külön tesszük meg, és mindenki számára jobbító szándékú elemzést kívánunk tartani. Valószínűleg nem fognak bennünket mindenhová hívni, hiszen nem fogadjuk el a meglévő szokásokat, és nem engedünk szakmai kérdésekben. Nem is szeretnénk mindenhol ott lenni, és nem kívánunk mindenkivel egy zsűriben szerepelni. Aki hozzánk hasonlóan fontosnak tartja a valós szakmai eredmények jutalmazását, azzal mi is szívesen dolgozunk” – szögezi le az elnök.

A szakmai zsűri szabályzata ITT olvasható.

(Képünk illusztráció)