Szent Jakab kagyló a Gourmet legjobb étele

Szerző: | 2018.05.22 | Hírek

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a Gourmet Fesztivál iránt, hiszen a négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a Millenárisra, ahol több díjat is kiosztottak.

Hagyományteremtő szándékkal tavaly indult a Gourmet díj, amelynek keretében díjazzák a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A díjakat Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese adta át, aki hazánkat képviseli majd a Bocuse d’Or szakácsverseny európai fordulóján Torinóban. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire, így két kategóriában is adtak át díjakat, sőt, egy különdíj is gazdára talált.

A szakemberekből álló zsűri idén a legjobb ételnek a Kreinbacher Bistro alkotását választotta, a Szent Jakab-kagylót ponzuval, avokádókrémmel és lazackaviárral. Díjat kapott a legjobb kiállító is, ebben a kategóriában összhatást, az ételek konzisztenciáját és minőségét, a stand megjelenését, illetve a fesztivál szempontjából hozzáadott értéket vizsgálták – ennek nyertese az Innio Étterem lett.

A Legjobb édesvízi halból készült étel kategóriában egy különdíjat is kiosztottak, amit a szakma bírálata alapján a Kistücsök étterem – „Házi kenyérgombóc nyurgaponty császárhússal, sóska szósszal” étele kapott. A látogatók is szavazhattak: a közönség szerint a legjobb kiállító és étel kategóriában a gyöngyösi Bori Mami vitte el a pálmát.