Szeptember közepéig lehet jelentkezni a Hagyomány és Evolócióra

Szerző: | 2015.08.06 | Hírek, Konyha

A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) hatodik alkalommal hirdeti meg a Hagyomány és Evolúció versenyt, amelynek célja a kulináris intelligencia és a technológiai tudatosság fejlesztése, repertoárbővítés, ízléscsiszolás, tehetségkutatás, mindez a szakmai és a nagy nyilvánosság bevonásával. A versenyre szeptember 15-ig lehet pályázatot beküldeni.

A versenyen részt vehet bármely magyar állampolgárságú szakács, aki magas éttermi színvonalon, versenykörülmények között tud főzni, alsó korhatár nincs. A verseny első három helyezettje díjazásban részesül, és közülük ketten indulhatnak a Bocuse d’Or 2016 februárjára meghirdetett magyarországi selejtezőjén is.

A verseny témája az akasztói szikiponty, ezenkívül lesz még egy meglepetés alapanyag, amelyet a szervezők a verseny előtti napon hoznak nyilvánosságra.

Pályázni önéletrajzzal és egy pontyétel leírásával lehet, szeptember 15-ig. A hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűri a pályázatok alapján dönti el, hogy szervez-e selejtezőt a november 15-i, 10 résztvevővel zajló döntő előtt. A zsűriben részt vesz Takács Lajos, Cseh János, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bicsár Attila, Molnár B. Tamás, Litauszki Zsolt és Vomberg Frigyes, de nem kizárt, további, külföldi szakemberek csatlakozása is.

Versenykiírás és további információ: http://www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs/vi-hagyomany-es-evolucio-versenykiiras