Elindult a jegyek értékesítése a Bocuse d’Orra

Szerző: | 2016.04.05 | Események, Hírek

A leglelkesebb érdeklődők korlátozott számban szurkolói jegyet válthatnak a Bocuse d’Or európai döntőjére, hogy a helyszínen bíztassák a Széll Tamás vezette magyar csapatot. A májusban Budapesten tartandó gasztronómiai csúcseseményen a szakmai látogatók mellett először Magyarországon nyílik lehetőség a nagyközönség részvételére is.

Az online jegyvásárlásra április 6-án 14.00 órától van lehetőség a http://sirha-budapest.com/regisztracio-jegyvasarlas oldalon.

A Bocuse d’Or Europe történetében egyedülálló lehetőséget kapnak Budapesten a gasztronómia iránt érdeklődők: a világ legrangosabb szakácsversenyét nézhetik végig élőben, a helyszínen. Az európai döntő, bárhol rendezték is azt, alapvetően a szakmabelieknek szólt és a szakmán kívüli érdeklődők nem vehettek rajta részt. A május 10-11.-i budapesti verseny esetében, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elérte, hogy mindkét versenynapra ezer-ezer néző szurkolói jegyet válthasson és testközelből követhesse 20 nemzet legjobb séfjeinek munkáját. Hazai pályán a Széll Tamás vezette magyar csapatot kiemelt figyelem övezi, s számukra is fontos az itthoni szurkolók buzdítása. Itt dől majd el ugyanis, hogy az erős nemzetközi mezőnyből – az 1987 óta kétévente rendezett világversenyt eddig minden esetben európai csapat nyerte – melyik 11 ország séfje jut el a 2017-es lyoni világdöntőre.

A versenyt a Hungexpón, a Sirha Budapest kiállítás részeként szervezik, ahol a szakmai érdeklődőkkel együtt most naponta ezer, a gasztronómia iránt érdeklődő látogató is követheti a kontinentális válogató eseményeit helyszínen. Az online jegyértékesítés április 6.-14.00 órától indul a jegyek a verseny első napjára 3100, a magyar csapat versenynapjára – május 11-re – 4650, helyszíni jegyvásárlás esetén 7750 forintba kerülnek.

További információ: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület http://bocusedorhungary.hu/