Sziget Sör: a Dreher is a fesztivál jubileumát ünnepli

Szerző: | 2017.07.20 | Italsor

A Sziget legrégebbi beszállító partnere, a Dreher Sörgyárak már 1995 óta szolgáltatja a legnépszerűbb alkoholos italt a fesztiválon. Ez idő alatt nagyjából 18 millió korsó sört ittak meg a fesztiválozók. Idén egy speciális, csak itt kapható sörkülönlegességgel, a Dreher Sziget Sörrel koccinthatnak a látogatók a jubileumra.

A Dreher több mint 10 éve tartó szponzorációs időszakában voltak egészen extra kitelepülései is, mint a 22 méter magasba emelkedő söröző, a Dreher in the sky, vagy a 3000 négyzetméteres, homokkal leterített Dreher Napköztársaság. Az utóbbi években pedig itt is elérhetővé tette egyes sörkülönlegességeit, például a Dreher Hidegkomlós Tanksört.

„A közös múltra tekintettel egyértelmű volt, hogy a 25 éves Szigetet a Dreher is szeretné méltón megünnepelni. Mindenképpen valami speciális ajándékkal készültünk, így a sörmestereink már év eleje óta dolgoztak egy egyedi sörkülönlegesség fejlesztésén, a Sziget Sörön” – emelte ki Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

Kádár Tamás, a Sziget Szervezőiroda cégvezetője hozzátette: a sör és a fesztivál kapcsolata adja magát, de a Sziget és a Dreher 23 éves partneri együttműködése kifejezetten különleges a céges világban, szinte már történelem. „Reméljük folytatódik még 23 éven át, vagy akár tovább is, hiszen eddig együtt fejlődtünk. A külföldi látogatók itt ismerték meg a Drehert, ma pedig már kifejezetten keresik, és a „szigetes sörözést” ez a sör jelenti mindenki számára” – mondta.

Becz Gábor sörmestertől elmondta, hogy a Sziget Sör végül hidegkomlózásos technológiával, Centennial komlóval készül, amelyet előszeretettel használnak IPA sörökhöz is. „Szuper Cascade”-nak is szokták hívni, mert hasonló ízjegyeik mellett majdnem kétszer több alfa-savat tartalmaz (7-12%). Megkóstolásakor citrusos, virágos aromára számíthatunk.

Tavaly egyébként 80 söröző 500 sörcsappal, valamint 220 dobozos kiszerelést rejtő hűtővitrinnel várta a Szigeten a látogatókat, akinek körülbelül kétharmada meg is kóstolta a Dreher sörök valamelyikét.