Szlovák bártender képviseli a régiót a Nikka Perfect Serve koktélversenyen

Szerző: | 2017.10.31 | Események, Hírek

A pozsonyi Zdenko Michlik nyerte a Whiskeynet szervezésében október 30-án lezajlott Nikka Perfect Serve nemzetközi koktélverseny regionális döntőjét a GoodSpirit Whisky & Cocktail Bárban, így ő utazik New Yorkba a verseny globális fináléjára.

A Nikka Perfect Serve rangos nemzetközi verseny regionális döntőjébe előzetes válogatás után 12 bártender került be, a hét hazai induló mellett három prágai és két pozsonyi szakember is igyekezett tudásával lenyűgözni a háromtagú nemzetközi zsűrit.

Az angol nyelven zajló versenyben résztvevőknek a pultnál állva, a három zsűritag előtt kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, tapasztalataikat, szakmai tudásukat, és hogy mennyire tudják megvalósítani az Ichi-go Ichi-e japán filozófiát, amely a “One moment, one encounter-re.” (Egy pillanat, egy találkozás) helyezi a hangsúlyt. A Nikka Perfect Serve versenykiírása ugyanis elvárásként fogalmazta meg, hogy a versenyzők a vendégre fókuszáljanak, ő legyen a középpontban, az ő lelkiállapotának, pillanatnyi érzelmeinek megfelelő italt készítsenek a Nikka whisky felhasználásával. Épp ezért, a versenyzők igyekeztek a zsűritagokat alaposan kifaggatni saját ízlésvilágukról, pillanatnyi preferenciáikról, hogy aztán személyre szabott italt prezentálhassanak nekik.

Az előző évekhez hasonlóan a verseny az omakase („rád bízom magam”) szellemében zajlott, a különböző karaktereket játszó zsűritagokat a versenyzőknek improvizatív módon kellett kiszolgálniuk, az első kettőt whiskyvel, a harmadikat pedig egy Nikka From The Barrelből készített koktéllal, saját, titkos hozzávalójuk felhasználásával. Az ítészek a negyedórás próba után a szolgáltatás, a vendéglátás, az apró részletekre való figyelem, a termékismeret, valamint a koktélok kiválasztása és minősége alapján értékelték a versenyzőket. És a 12, lelkes és alaposan felkészült versenyző sorrendjének felállítása nem volt egyszerű feladat a zsűri számára, de végül úgy döntöttek, hogy a verseny filozófiájának megfelelően a feladatot Zdenko Michliknek sikerült legjobban megvalósítania, így ő utazhat New Yorkba, a Nikka Perfect Serve nagydöntőjére, amelyre december 4-én kerül sor.

A Nikka Perfect Serve koktélverseny regionális döntőjében a következő bártenderek mérték össze tudásukat:

GYŐZTES: Zdenko Michlik (Pozsony, Antique American Bar)Nikka Perfect Serve

Peter Bobula (Prága, Black Angel’s Bar)

Peter Minarčic (Prága, Bonivant’s)

Sandra Šalatová (Prága, Hemingway Bar)

Bednárik Nikoletta (Budapest, Boutiq’ Bar)

Gózon Péter (Budapest, High Note Skybar)

Tóth Norbert (Budapest, High Note Sky Bar)

Hyross Ferenc (Budapest, Babka Bar)

Dr. Pálffy László (Budapest, Boutiq’ Bar)

Szabó Máté (Budapest, The Ritz-Carlton, Kupola Bar)

Bús Atilla (Szeged, Sol Bistro)

Dominik Tapušík (Pozsony, Sky Bar&Restaurant)