Szombaton rajtol Sümegen az őszi balatoni gasztrofesztivál szezon

Szerző: | 2019.09.25 | Hírek

A tavalyi nagy siker után a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői immáron 7 helyszínen mutatják be a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton Télen Nyáron menő.

Az idén 5 éves Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között – akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak – van helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik. Minőség – Hitelesség – Egész éves nyitvatartás – ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete. Tavaly első ízben rendezték meg a GasztroPiknik sorozatot, ami akkora siker lett, hogy nem volt kérdés a folytatás. “Rendezvényeinket leginkább azoknak ajánljuk, akik egyre többet szeretnének felfedezni, megkóstolni, megélni a Balaton kincseiből, és akik értékelik annak jelentőségét, hogy bármiféle konkurenciaharc helyett mi szívvel és lélekkel egymást ajánljuk” mondta Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke. “A teltházas rendezvények bizonyítják, hogy igény van a programokra a klasszikus főszezoni időn kívül is. Nagyon örülünk, hogy egyre többen vannak azok, akik szerint ahogy mondani szoktuk, a Balaton télen-nyáron menő!” vélekedett Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke, a rendezvénysorozat ötletgazdája és egyik főszervezője.

A BalatoniKÖR Gasztro Piknik Sorozat helyszínei:

  • szeptember 28. Sümeg (Sümegi Szüreti Fesztivál)
  • november 30. Badacsony (II. Adventi GasztroPiknik – Észak)
  • december 7. Balatonlelle (III. Adventi GasztroPiknik – Dél)
  • január 25. Zamárdi
  • február 29. Balatonfüred
  • március 21. Köveskál
  • május – GasztroPiknik a kompon

 A Balatoni KÖR Gasztro Piknik Sorozat első állomása szeptember 28-án Sümegen lesz, ahol a Sümegi Szüreti Fesztivál betét programjaként találkozhatunk a Balatoni KÖR tagjaival. Ami a rendezvényeken várható: Balatoni KÖR tag éttermek, cukrászdák, borászatok, pálinkafőzdék, ezen kívül kézműves árusok, élőzene, gyerek és felnőtt játékok és sok minden más!

A szervezők abban bíznak, hogy az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva a sok programnak és egész évben nyitva tartó helyek gyarapodó számának köszönhetően egyre népszerűbb lesz az egész éves Balaton.