Születésheti programokkal ünnepel az Élesztő

Szerző: | 2015.04.22 | Események, Hírek

Épp két éve nyitott a budapesti IX. kerületi Élesztő, az első hazai multi-tap bárként, amely azóta elvarázsolt világú Rengeteg Kávézóval, (sör)főző-kurzusok és lakáséttermes események színteréül szolgáló Brew Studioval, Mahung biobárral, sonkabárral, grillkonyhával konyhával bővült.

A születésnap méltó megünneplésére az Élesztő egész hetes programsorozattal készül április 24 – május 1. között. Április 24-én, pénteken 6-kor megnyílik az „Ilyen volt, ilyen lett” című kiállítás, mely a ház és az Élesztő történetét mutatja be. Közvetlenül utána a nagypultban csapra verik Grabovszki – a Frissítő bartendere – új sörét, az első hordó meggyes-kávés Reverendet. Április 25-én hatkor egy londoni sörpremier, a Signature Brew Black Tongue nevű fekete IPA következik, melyet a Mastodon nevű metálzenekarral közösen főztek.

Április 26-án vasárnap délután 3-tól Street Food Sunday készülődik az Élesztő udvarán, ahogy a Pesti Burger, a Céltorony, a Butcher’s Kitchen, a Hokedli, a Pista Bá egy napra fesztivállá változtatják az udvart, Csokszkomlós sörfagyival körítve.

Április 27-én hétfőn este a Freak Fusion Cabaret tagjai szórakoztatják a nagyérdeműt egy meglepetés-performansszal, másnap délután Cserna-Szabó András vezetésével felolvasóestre és közös szabadtéri főzésre invitálnak az Élesztő házigazdái. Április 29-én, szerdán Nádasdy Vilma tart úttörő jellegű sörös kocsmakvízt, csütörtökön hatkor a Hara Punk formáció mutatja be tavalyi demokratikus Lemon? No Thanks! sörük diktatórikus változatát, a Citrom? Kösz ne! nevezetű indiai citromnádas búzasört.

Május 1-én, pénteken az Élesztő udvara pár napra színházi térré alakul át és Mundruczó Kornél rendezésének, a Frankenstein terv bemutatójának ad otthont, este hattól a szervezők kedvenc házi sörfőzőinek kreációit lehet kóstolgatni.