Szülinapi Zwack-teremavatás

Szerző: | 2024.03.01 | Hírek

Február 29-én ünnepséget tartott az idén hetvenedik szülinapját is ünneplő BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola az apropó a névadás huszadik évfordulója, amelynek alkalmából két új tantermet is átadtak a Zwack Unicum Nyrt. támogatásával – tájékoztatta szerkesztőségünket a Zwack Unikum Nyrt.

A Zwack iskola máig meghatározó szerepet tölt be a vendéglátás, a turizmus és a kereskedelem ágazatai tekintetében: mindig is a kiváló szakemberek oktatási intézményeként tartották számon. A szakképző iskola 2004-ben, ötvenedik szülinapját ünnepelve vette fel a Zwack nevet, amely évszázadok óta a hagyomány, a magas minőség és az innováció fogalmával fonódik össze.

Idén februárban a neves iskola és a nagy múltú italgyártó immár 20 éves összekapcsolódását ünnepelte. A 29-ei esemény keretében visszaemlékezést tartottak az intézmény 70 éves fennállása kapcsán, ezt követte Zwack József szobrának koszorúzása, valamint két új számítástechnikai tantermet avattak fel, amelyek Zwack János és Zwack Péter nevét viselik. Mindez tiszteletadás a legendás Zwack-történelem ikonikus szereplői, János, az Unicumot készítő Zwack gyár harmadik, egykori tulajdonosa, valamint Péter előtt, aki a Zwack Unicum Nyrt. későbbi elnökeként és üzletemberként, politikusként is ismert személyiség volt.

Sokat jelent számunkra ez a két évtizedes kapcsolódás. Büszkék vagyunk rá, hogy az ország egyik legkiválóbb kereskedelmi és vendéglátóipari szakképző iskolájával most már többszörösen is összefüggésbe kerültünk a névadáson és a közös szemléletmódon, a hosszú távra szóló értékteremtésen keresztül. Ahogy a Zwack családban, úgy a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola esetében is generációkon átívelő a magas szintű mesterségbeli tudás és annak megosztása. Örömmel tölt el minket, amikor azt halljuk, hogy az iskolára, mint „Zwack-sulira” hivatkoznak” – mondta Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke, aki maga is jelen volt az évfordulós átadáson.

A nagyszabású eseménnyel és a Zwack jóvoltából a két új tanterem létesítésével az iskola infrastrukturális fejlődésének egy újabb fontos fejezete is megnyílt idén február végén.

A BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Eke Ibolya a következőket nyilatkozta az évforduló és az avatás kapcsán: „Idén 70 éve, hogy olyan minőségi képzést biztosítunk a szakma iránt elkötelezett fiatalok számára, amely egyúttal a Zwack név által fémjelzett értékekkel is összhangban áll. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a két új tanterem méltó emléket állít Zwack Jánosnak és fiának, Péternek, aki mindig elismerően nyilatkozott iskolánk értékeiről, eredményeiről.”

Zwack Sándor (balra), Anne Marshall Zwack (középen) és Eke Ibolya (jobbra) az ünnepségen

_____________________________________________
Képek: Piller György