Szüreti napok Szekszárdon: nem csak bor

Szerző: | 2015.09.09 | Események, Hírek

Szeptember harmadik hétvégéjén rendezik Szekszárdon a Szüreti Napokat, az ország egyik legfontosabb borvidékének ünnepe azonban közel sem csak a borról szól. A szüret hagyományosan fontos esemény a borvidéken, ennek megfelelően a leglátványosabb program a szombat délutáni szüreti felvonulás, amelynek menetében megjelennek a szüreti hagyományok, színpompás népviseletek, néptáncegyüttesek is. A felvonulás után választják meg a Béla király téri színpadon a „Szüret Táncos Párját”, akik a következő évben a rendezvény arcai lesznek.

A szeptember 17-én kezdődő fesztivál négy napja alatt a borvidék legjobb pincéi kínálják boraikat a Borudvarban: kiváló alkalom ez a kóstolásra, legyen szó az elmúlt évek Év Bortermelőiről, Vida Péterről és Dúzsi Tamásról, vagy akár a borvidéket meghatározó többi pincéről. Egyre több termelő bora kerül az új Szekszárd-palackba – érdemes megkóstolni ezeket a kadarkákat, kékfrankosokat és bikavéreket, mert a szándék szerint ezek a borok hűen képviselik a szekszárdi fajtákat és termőterületet.

A Borudvaron kívül is rengeteg érdekes program várja a látogatókat: hagyományőrző kézműves vásár, boroscímke-, fotó- és autókiállítás, színes családi programok vezetik fel az esti koncerteket, ahol idén fellép a Csík zenekar Rúzsa Magdival, a Kiscsillag, a Kerekes Band, és a rendezvény vasárnap este zárul az Irigy Hónaljmirigy koncertjével.

Részletes programok: http://www.szekszardiszuretinapok.hu