Szürkebarát lett Somogy bora

Szerző: | 2016.07.18 | Hírek, Italsor

A balatonboglári Rád-Vin borászat 2015-ös évjáratú szürkebarátja nyert a Somogy bora címért folytatott idei versenyben Siófokon. Ez a bor képviseli majd a megyét az idei és jövő évi rangos hazai, nemzetközi eseményeken.

A megmérettetésre a Balatonboglári borvidékről tizenhárom pincészet harmincegy, többségében fehérborral nevezett, melyeket szakmai és társadalmi zsűri is pontozott nemzetközi szabvány szerint – tájékoztatott a Somogy Megyei Önkormányzat.

A borversenyen különdíjjal jutalmazták a Rád-Vin Borászat 2013-as évjáratú olaszrizling, a Buzás Szőlőbirtok 2015-ös „Kötcsei beszédes”, a Podmaniczky Pince 2015-ös rajnai rizling és a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet 2012-es cabernet franc borát. A díjátadóra a Balatonlellei Borhét keretében, augusztus 7-én kerül sor.

A Somogy Megyei Önkormányzat a Somogy bora versennyel is a kulturált borfogyasztást kívánja népszerűsíteni, igyekszik ráirányítani a figyelmet a minőségi borok termelőire, s hangsúlyozni a borturizmus fejlesztésének fontosságát – olvasható a közleményben.