Szurkolói Központ és gasztrofotók a Belvárosi Piacon

Szerző: | 2016.04.26 | Események, Hírek

Bár még kaphatók jegyek a május 10-11-én Budapesten zajló Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjére, aki lemaradna vagy nem tud részt venni az eseményen, a belvárosban is bíztathatja kedvenc csapatát.

A Hold utcai Belvárosi Piacon ugyanis ingyenesen látogatható Bocuse d’Or Szurkolói Központ létesül, ahol óriáskivetítővel, közösségi termelői piaccal, magyar gasztrofotó kiállítással, élőzenével, vagyis igazi bulihangulattal várják a nagyközönséget szurkolni és szórakozni délelőttől éjfélig.

A piac éttermei a tőlük megszokott izgalmas fogásokkal készülnek. Pelmenyi, pastrami, lángos, osztriga, steakek és kolbászok egyaránt szerepelnek a színes kínálatban, akárcsak a méretes rántott hús (és fül), grillezett tengeri ételek, sütemények, valamint a vendégtermelők portékái. Mindkét nap délután öt óráig tart a verseny élő közvetítése, utána pedig a Belvárosi Cigányzenekar bárzenéje, majd DJ gondoskodik a hangulatról éjszakába nyúlóan. Az esemény hivatalos after partyja is a Hold utcai csarnokban lesz május 11-én, ahol a versenyzőkkel is együtt lazíthat, koccinthat és kóstolhat a vendégsereg.

Tárlatnyitás 

Azonban már a Bocuse d’Or előtt, április 29-én látványos és rendhagyó tárlat nyílik a Belvárosi Piacon a Magyar Bocuse d’Or Akadémia, valamint Belváros-Lipótváros Önkormányzatának támogatásával. Az ország legjobb gasztrofotósai közül heten – Bakcsy Árpád, Balkányi László, Fekete Antonio, Körmendi Imre, Patyi Árpád, Pintér Árpád, Vulman Péter – kaptak lehetőséget arra, hogy csoportos kiállítás keretében mutassák be képeiket, melyeket piaci környezetbe helyezve tekinthetnek meg a látogatók május végéig. Alapanyagok, különleges ételkompozíciók, művészi tálalások, séfportrék, éttermi és piaci hangulat egyaránt megjelenik a fotókon.

Magyarországon első alkalommal készül csoportos tárlat a kortárs gasztrofotósok alkotásaiból. A Belvárosi Piacon a Bocuse d’Or lyoni világdöntőről és a magyar csapat eddigi helytállásáról is láthatnak fotókat az érdeklődők.