Tanulók versenye a Danubiusnál

Szerző: | 2016.03.02 | Céghírek, Hírek

A jövő séfjei, cukrászai és felszolgálói versenyeztek február 29-március 1-jén a Danubius Tanulóversenyen, a Hotel Hungaria City Centerben. A menükben idén meghatározó szerep jutott a pontynak és a pecsenyekacsának.

A szakma ambiciózus fiataljainak patinás versenyén az elmúlt pár évben egyre nagyobb mértékben a szakácstanulók kreativitására és az egészséges táplálkozásra helyezik a hangsúlyt. Divatos alapanyagok – kacsa, hal, belsőség –, zöldségek, gyümölcsök kapnak helyet a „kosárban”, amiből aztán az ifjú szakemberek megalkothatják a menüsort.

danubius tanulo1A felszolgálóknak sem árt áttanulmányozni az ételsort – amelyet a szakemberek mellett „civilek” is végigkóstoltak és zsűriztek –, hiszen rákérdezhet a vendég az összetételre, no meg ehhez kell ajánlaniuk italt is.

A menükben idén meghatározó szerep jutott a ponty húsának és nemes belsőségeinek, a friss egész pecsenyekacsának és májának, illetve ezek variációinak. A különböző asztaloknál helyet foglaló vendégek számára más-más menüt alkottak a fiatal szakácsok, és személyesen is beszámoltak róla, hogyan készítették el a fogásokat.

Nagy sikere volt a halbelsőség-rétesnek, valamint a kacsamájas rizottónak és a rozé kacsamellnek, amelyet narancsmártás tett pikánssá.

A kétnapos verseny első három helyezettje – mindegyik kategóriában – értékes díjazásként kéthetes bécsi szakmai gyakorlaton vehet részt. (Fotó: Haralambidou Anthoula)