Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta nyerte a „Miskolc torta 2016” díjat

Szerző: | 2016.02.02 | Események, Hírek

A Miskolctapolca szívében található Balajti Cukrászda kreációja nyerte el idén a Miskolc torta címet.

A versenyre nevezett tortákat idén is neves mesterekből álló zsűri bírálta el, elnöke, Garbóczi Ferenc mestercukrász mellette Mátyás Rudolf Oscar díjas világbajnok mesterszakács és Lazányi János, a Palotaszálló mestercukrásza vett részt az értékelésben. A zsűrizés során a torta külleme, állaga és ízvilága volt a meghatározó, a zsűritagok nem tudhatták, melyik tortának mely cukrászat volt a készítője, az csak a pontozás lezárulta után derülhetett ki a számukra. A rendezvény lebonyolításában közreműködött a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Miskolc és Környéke Régió Elnöke, Járcsics Emil, illetve munkatársai is.

A korábbi évek hagyományait követve idén is olyan tortával neveztek a cukrászatok, amelyek kötődnek Miskolchoz. A 2014-es nyerte Ezeríző diótorta Diósgyőrt idézte, a tavalyi Borvarázs torta az avasi borkultúrához kapcsolódott, idén pedig a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta a miskolci kocsonyát idézte.

A verseny iránt óriási volt érdeklődés a nagyközönség részéről, már az elmúlt hetekben, jóval a cukrászatok nevezéseit megelőzően is több előfoglalás érkezett a 2016. évi nyertes tortára.

A 2016. évi Miskolc torta, a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta 2016. február 2-tól kapható a Miskolc Cafe-ban, s természetesen a Balajti Cukrászdában is.