Technológiáról profiknak és amatőröknek

Szerző: | 2016.09.22 | Alapanyagok, Hírek

Hiánypótló könyvként jelent meg A főzés tudománya, a francia La cuisine professionelle magyar kiadása, a hazai igények szerint átdolgozva, kiegészítve.

A könyv voltaképpen tankönyv, amelynek a szakácstanulók és a lelkes amatőrök egyaránt nagy hasznát veszik. Alapvető szándéka szerint nem recepteket vonultat felel, hanem konyhatechnológiákat mutat be, lépésről-lépésre, amelyekhez a receptek csupán kiegészítésül szolgálnak. A 730 oldalas kötet fejezetei a konyhai és a cukrászati technológiák részletes leírása mellett a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait is megadják, és neves magyar szakácsok javaslataival színesítik.

A könyvet magyarul kiadó Molnár B Tamás szerint régi adósságot törleszt A főzés tudománya, hiszen ennek megjelenése kimaradt a hazai kultúrából. Most kibővítve, közép-európai kiegészítésekkel, a magyar piacra szabva jelent meg, így például külön fejezet foglalkozik a sertéssel, a halaknál pedig megjelennek a Magyarországon honos fajok is.

A kötethez előszót író Joel Robuchon szerint pedig a technológiák, a biztos alapok képezik a kreativitás alapjait.

A kötet megrendelhető itt: http://www.gaultmillau.hu/termekek