Télen monodesszertekben kóstolhatók a Damniczki-fagylaltok

Szerző: | 2016.10.25 | Hírek, Konyha

Az idén májusban megnyílt a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra a nyár folyamán körülbelül ötvenféle, izgalmas fagylalttal hívta fel magára a figyelmet. Ezektől a fagylaltszezon vége után sem kell búcsút venniük az édességkedvelőknek, mert Damniczki Balázs a legkedveltebb ízeket monodesszertekben készíti tovább a téli szezonban.

A Damniczki cukrász manufaktúra már 24 éves múlttal rendelkezik. Az 1992 decemberében megnyitott székesfehérvári üzlet választéka kezdetben nem nagyon tért el az akkori cukrászdák hagyományos desszert- és fagylaltkínálatától, idővel azonban láthatóvá váltak a Damniczi-jegyek, Balázs nemzetközi tapasztalatai és igényessége új nívót teremtett. Ennek a folyamatnak az eredménye az a széles fagylalt-szortiment, amely nemcsak minőségével, hanem merész ízkombinációival is megfogta a vendégeket, a székesfehérváriak után már a budapestieket is. Damniczki Balázs idei őszi-téli kollekciójához az ihletet és az irányvonalat a nyár legkedveltebb ízei adták, ezeket formálta újra desszertként is. A 2014-es Ország Tortája, a Somlói revolúció, a 2015-ös versenyen második helyezést elért Fűszeres málna, az újraértelmezett Rákóczi túrós mellett várja a vendégeket a monodesszetként újraéledő Tonkaramell, a külső megjelenésében is egyedülálló Szarvasgombás étcsokoládé, a Vörösboros málna, valamint a Gyömbéres maláta, amelynek fagylalt változata idén az Év Fagylaltja versenyen ezüstérmet nyert.

A tökéletes desszertélményt erősítik a kávés italok, amelyek szintén széles skálán mozognak: az olasz espresso, az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület-szelektált kávé mellett megkóstolható a filterkávé is. A cukrászda felső szintjén rendszeresen szerveznek kóstoló kurzusokat.