Telt ház a magyar standnál a ProWein-en 

Szerző: | 2017.03.22 | Események, Hírek

Magyarország megújult formában mutatkozott be a világ első számú nemzetközi borkiállításán, a ProWein-on, ahol a világ legfontosabb szakemberei találkoztak. A rendezvényen a magyar közösségi standon 19 hazai borászat jelent meg a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében.

A standon a három nap alatt mintegy háromszáz szakmabelinek tartottak vezetett kóstolókat nemzetközileg elismert szakemberek a magyar borokról.

A ProWein Düsseldorf idén több látogatót vonzott, mint valaha: 100 ország több mint 60 ezer szakkiállítója jelent meg a háromnapos rendezvényen. A 300 nm-es magyar standon a 19 hazai borászat mellett a megjelenést mesterkurzusokkal, exkluzív workshopokkal és egyéb kísérő rendezvényekkel színesítette a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség.

A standon és a vásár központi előadótermében a három nap alatt összesen tíz szeminárium zajlott angol és német nyelven, mintegy 300 regisztrált vendég részvételével. A helyek túlnyomó többsége már a kiállítás kezdete előtt elkelt. Az előadásokon bemutatott borokhoz párosított, kiváló hazai alapanyagokból készített kóstolófalatok kerültek az asztalokra a stand szemináriumterében. A mesterkurzusokon nemzetközi szakértők is részt vettek: a borszakma olyan prominens képviselői, mint Caroline Gilby (Master of Wine), Ronn Wiegand (Master of Wine és Master Sommelier), Yvonne Heistermann (sommelier, Deutsche Wein- & Sommelierschule) és Markus Berlinghof (német Gault &Millau – sommelier bajnok, 2014), a német nemzeti sommelier-csapat vezetője.

Magyarország ismét csatlakozott a népszerű B2C rendezvénysorozathoz, a ProWein Goes Cityhez is: az idei évben a nagyközönségi esti borkóstoló eseményre az első napon került sor Düsseldorf egyik legnépszerűbb borbárjában. A magyar borokat Ronn Wiegand (MW, MS) válogatta és mutatta be. A borokhoz párosított magyar kísérőfalatokat szolgáltak fel.

Szintén újdonság volt, hogy a magyar közösségi standon egy esti rendezvény keretében a magyar borok és ételek mellett hazai kézműves söröket is kóstolhattak a látogatók.