Tematikus hétvégék Kürtőskalács Fesztivál helyett

Szerző: | 2020.08.18 | Hírek

Tematikus kürtőskalács-hétvégékkel készül az erdélyi finomság rajongóinak a Vitéz Kürtős csapata. Augusztus 15-től a Kürtőskalács Fesztivál ínyenc attrakciói az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában elevenednek meg: Glutén- és Tejmentes Hétvége, Vegán Hétvége, Ínyencségek Hétvégéje és minden, mi szem-szájnak ingere… 

„Az idei évben a járványhelyzet okozta korlátozó intézkedések miatt az októberi Kürtőskalács Fesztivált ugyan nem tudjuk megtartani a megszokott körülmények között, de szeretnénk, ha más formában mégis találkoznának a Fesztivál különlegességeivel a kürtőskalács kedvelői. Ezért arra gondoltunk, hogy augusztustól egészen október végéig különféle tematikus hétvégékkel örvendeztetjük meg az erdélyi finomság rajongóit, hogy senki se maradjon ínyencségek nélkül. A program helyszínéül pedig mi más szolgálhatna, mint az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda a Városligetben.” – mondja András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

„Augusztus elején már szerveztünk egy GM és TM Hétvégét, glutén-, laktóz-, tejfehérje-, és tojásmentes kürtőskalácsainkkal vártuk az érdeklődőket. Mivel ez az alkalom rendkívül népszerű volt és sok pozitív visszajelzést kaptunk, arra gondoltunk, hogy idén újragondoljuk a Kürtőskalács Fesztivált, és ha mi nem is mehetünk a közönséghez, akkor házhoz hozzuk a Fesztivál különlegességeit. A GM és TM Hétvégén túl készülünk Vegán és Bio Hétvégével, Különleges Ízek és Ínyencségek Hétvégéjével és egyéb tematikus napokkal” – teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója.

„Emellett a Kürtőskalács Fesztivál eredetileg tervezett hétvégéjén szeretnénk egy kicsit megidézni a Fesztivál hangulatát, így a biztonsági szabályozásokat maximálisan betartva készülünk majd valamilyen extra meglepetéssel is az érdeklődőknek. Bízunk benne, hogy jövőre már a megszokott körülmények között találkozhatunk és pótolhatjuk az idei kürtőskalács ünnepet” – zárja András Tünde.

A tematikus hétvégék részletei az alábbi oldalalakon érhetőek majd el:

https://www.vitezkurtos.hu/magyar

https://www.facebook.com/edesmacko/