Tervek és események az MVI közgyűlésén

Szerző: | 2015.05.03 | Események, Hírek

Eredményes és mozgalmas évet zárt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, és idén is számos probléma megoldásában kíván aktívan részt venni – derült ki a szövetség közgyűlésén.

Kovács László elnök beszámolt a 2014-ben történt eseményekről és eredményekről; a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a tavalyi év pénzügyi beszámolóját, amelyet korábban már a Felügyelő Bizottság is jóváhagyott.

Ismertették és el is fogadták a 2015-ös évi költségvetési és cselekvési tervet is. Az MVI tevékenységében idén az alábbi aktuális problémák megoldására helyezi a hangsúlyt: oktatás, szakoktatás fejlesztése, EKAER (elektronikus árukövetési rendszer) rendelet problematikája, pénztárrovancs – borravaló kérdésének kezelése, reprezentációs adó, Artisjus jogdíjak és az egyszerűbb adminisztráció.

Az év legfontosabb eseményei a következők lesznek: soproni tájékoztató fórum (május), Chaine de Rotisseurs Szakács Ifjúsági Verseny támogatása (májusban a hazai, majd szeptemberben a világbajnokság), Gasztrotúra szervezése Ausztriába a Coninvest-tel együttműködve (október), Gundel Károly – díjátadó díszebéd (november), Gundel János halálának 100. évfordulója alkalmából emléktábla avatás (december).